Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam nową koszulkę od osoby prywatnej. Okazało się, że ta koszulka jest fabrycznie nowa, ale mocno zleżała i zaraz zacznie z niej odpadać aplikacja. Sprzedająca nie chce przyjąć zwrotu. Chciałam zrobić reklamację i też się nie zgadza. Co więcej mogę zrobić?
@Client:101341365 napisał(a):Kupiłam nową koszulkę od osoby prywatnej. Okazało się, że ta koszulka jest fabrycznie nowa, ale mocno zleżała i zaraz zacznie z niej odpadać aplikacja. Sprzedająca nie chce przyjąć zwrotu. Chciałam zrobić reklamację i też się nie zgadza. Co więcej mogę zrobić?
Jeśli kupowałaś na Allegro Lokalnie, to już niewiele. Zawsze możesz rozpocząć dyskusję ze sprzedawcą, oznaczyć ją jako nierozwiązaną i złożyć wniosek o rekompensatę z Allegro Protect, ale nie wróżę powodzenia.
Poza tym możesz wkleić tu link do aukcji. Niech się zindeksuje w Google i ostrzega innych.
Ok. Dziękuję. Spróbuję dyskusję oznaczyć jako nierozwiązaną i złożyć wniosek.
@Client:101341365 Wniosek można złożyć dopiero 14 dni od zakupu. Tyle samo trzeba czekać na możliwość zamknięcia dyskusji jako nierozwiązanej. Jeśli jeszcze tyle nie minęło, to trzeba będzie odczekać.
@Client:101341365 na przyszlość kupuj od firm teraz możesz złożyć w dyskusji reklamacje i to zrób nawet jak odrzuci to bedzie podstawa do wypłaty z ap. Nie ma przepisów zakazujacych ci zlożenia reklamacji zarówno w kodeksie cywilnym jak i ustawie konsumenckiej co do dokładności przepisow prawnych bez wglądu do oferty to nikt z nas ci nie przeanalizuje co i na jakich zasadach kupiłaś i jak to udryźć
Wlanie tak już zrobiłam. W dyskusji złożyłam reklamację i tej Pani to nie interesuje. Już nie mam z nią o czym rozmawiać. Przedmiot kupiłam na Allegro, nie Allegro Lokalnie. Pierwszy raz kupiłam coś od osoby prywatnej i na pewno ostatni. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
czy ta pani odpisała ci w dyskusji wprost cyt odrzucam reklamację? @Client:101341365
@Client:101341365 a ta sprzedawczyni miała może smarta? Jeśli tak to prawdopodobnie masz prawo zwrotu 🙂
Nie zrażaj się tak do zakupów od osób prywatnych. Firma też Ci może wcisnąć bubla, nie uznać reklamacji, a allegro odmówi pomocy, przyklad tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/problem-ze-zwrotem-pieni%C4%99dzy-za-zwr%...