anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie uznaje rekalmacji, co mogę zrobić?

Client:76801312
#7 Wielbiciel#

Zakupiłam telefon 08.2022 tel nie chce sie włączyć a sprzedający nie chce naprawic telefonu. Jak można napisac do allegro o pomoc. Wychodzi że trzeba wybrać produkt a mi sie  wyświetlają zakupy tylko z ostatniego pół roku

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

az1rael
#21 Demiurg#

możliwe że zakup albo poza allegro albo z innego konta albo ukryłaś ten zakup  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:76801312 czy chodzi o zamówienie nr 8245e071-17f4-11ed-ac50-55be2f05d5cf w sprawie którego prowadziłaś już dyskusję? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Pewnie tak. Bo z nikim ostatnio więcej nie pisałam 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Pewnie tak bo z nikim ostatnio nie pisałam 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz dyskusję i co teraz chcesz?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No właśnie w dyskusja została zakończona bo za długi czas był. A teraz ze sprzedającym pisałam w wiadomościach prywatnych bo tu się nie dało. A on mi napisał że nie podlega reklamacji bo uznał że telefon był przegrzany lub upuszczony czego nic nie miało miejsca

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A jeszcze pisałam do niego 21 lipca o ekspertyzę z serwisu i się nie odezwał 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:76801312 poproszę o ponowne otwarcie tej dyskusji i wówczas będziesz mogła poprosić o nasze wsparcie w niej. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź, że dyskusja jest ponownie aktywna. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No właśnie nie mogę jej otworzyć. Czekam na wiadomość. Dzięki 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:76801312  Więc dyskusja została zamknięta przez Allegro a w prywatnej wiadomości sprzedający odrzucił reklamację z powodu przegrzania telefonu i upadku.

Może masz jeszcze szansę wznowić dyskusję trzeba napisać prośbę o ponownę otwarcie dyskusji bo problem nie został rozwiązany. W dyskusji trzeba domagać się pomocy pracownika Allegro i uparcie przypominać o żądaniach bo jeśli brak zapisów to Allegro zamyka dyskusję.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No ale sprzedający twierdził że dał do serwisu. Choć wiem że to też moja wina bo mogłam dalej pisać przez allegro a nie prywatnie. Mam nauczkę 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:76801312 zakup od firmy czy od osoby prywatnie?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Firma 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:76801312 Masz dyskusję i nie daje ona nic to po 14dniach odznaczaj ją jako nierozwiązaną.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:76801312 obowiązują cię stare warunki reklamacji sprzed 1 stycznia 2023 na szczęście zakup do roku czasu oznacza że nie musisz udowadniać że usterka była w przedmiocie w momencie zakupu niemniej reklamację odrzucono więc pewnie skończy się na ap

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Co to znaczy ap?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Allegro protect 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:76801312 jeżeli nie zgadzasz się z decyzją reklamacyjną odbierz telefon wykonaj ekspertyzę i dochodź swych praw przed sądem.

oznacz moderatorów