anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie wystawił paragonu o który prosiłam co mam zrobić w takiej sytuacji?

katarzyna_m6
#7 Wielbiciel

Nie dostałam paragonu od sprzedającego. Pomimo wiadomości przy zakupie że proszę o dwa paragony gdzie na jednym ma być jedna duża paczka, a na drugim duża i dwie małe i potem kilku moich kontaktów w tej sprawie przez allegro, na meila jak i telefonicznym( niestety nie odbiera), do dziś nie otrzymałam paragonów, a są mi potrzebne do rozliczeń klasowych @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@katarzyna_m6 Zachęcam Cię w tej sytuacji do założenia dyskusji ze sprzedawcą.  W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@katarzyna_m6

Sprzedawca może korzystać ze zwolnienia z obowiązku posiadania kasy fiskalnej i w takim przypadku nie może ci wystawić paragonu, bo zwyczajnie nie ma jak. Na życzenie powinien jeden wystawić fakturę (należy to jednak zaznaczyć przy zakupie) lub dowód sprzedaży (z drugiej strony to potwierdzenie zakupu od Allegro jest takim dowodem).

oznacz moderatorów