Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,
szanowni Państwo, zwracam się z pytaniem, czy allegro wyciąga konsekwencje wobec nieuczciwych sprzedających. Nie mam tu na myśli zwykłej pomyłki, o którą zresztą nie jest ciężko przy rozmiarach niektórych, prowadzonych działalności.
Stan faktyczny wygląda następująco: Zakupiłem produkt na prezent. Zanim do mnie dotarł okazało się, że inna osoba zakupiła bardzo podobny przedmiot. Odebrałem paczkę o godzinie 11:59, kilka sekund po jej wyjęciu zgłosiłem zwrot przez Allegro. Mając na uwadze fakt, iż przedmioty te mają ograniczone prawo zwrotu, udałem się do domu w celu wykonania fotografii produktów aby mieć udokumentowane, że nie zostały naruszone plomby. Niezwłocznie zapakowałem paczkę i odesłałem. Sprzedający nie przyjął zwrotu, twierdzi, że plomby są uszkodzone. Nie otrzymałem zwrotu pieniędzy.
Kupuje na allegro od ponad 7 lat duże ilości produktów. Nigdy nie zdarzyła mi się podobna sytuacja, abym wprost został oszukany przez sprzedającego, który dodatkowo kontaktując się ze mną telefonicznie zbeształ mnie słownie i nazwał, cytując "frajerem".
Jak allegro podchodzi do takich podmiotów?
@esquirelele zrobiłeś se kuku i masz pretensje do wszystkich poza sobą. Stan faktyczny jest taki że towar podlegający wyłączeniu ze zwrotu może zostać zwrócony za zgodą sprzedawcy i nie ważne czy plomby są uszkodzone czy nie czy masz zdjęcia czy nie. Nie ma zgody na zwrot to nie ma zwrotu sprzedawca nie musi odbierać paczki ani oddawać kasy to jego dobra wola czy łaskawie zechce przyjąć
Przestań nie wiemy czy słusznie wyłączony, nie mamy oferty.
i nie dostaniecie oferty ani informacji co to za produkt, bo jaśnie kupujący dobrze wie że nie mógł zwrócić stąd bije pianę na Gadane;) Allegro też to widzi stąd lakoniczne odpowiedzi botów (pardon moderatorów). Zamknijcie wątek bo śmieci widok.