anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator#

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 078 ODPOWIEDZI 1 078
kostas11
#21 Demiurg#

@krzysiek00026 wałek poprawny link ma https://allegrolokalnie.pl/oferta/

________
Κώστας
oznacz moderatorów
796801
#7 Wielbiciel#

Zostałem oszukany,Kupiłem rzecz na Allegro Lokalne po przez (Kup Teraz) zostało to zapłacone lecz nie przychodziło postanowiłem napisać do sprzedającego i przestał się odzywać.Nie odpowiada mi od dwóch tygodni paczki nie ma.Probowalem to zrobić w Allegro Protect lecz tam nie było go w wybranych, nie wiem co mam zrobić,i proszę o pomoc,jeśli chcieli byście zdjęcia rozmowy ,nie ma sprawy,chciałbym po prostu dostać zwrot pieniędzy za to bo zaufałem temu że zwracacie w razie potrzeby. Z góry dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

a otwierałeś dyskusję?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@796801 Czy możesz mi podać numer tego zamówienia lub oferty?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
796801
#7 Wielbiciel#

Mogę wysłać tylko linka który mi wysłała ale tam już nic nie ma a jeśli chcesz mogę ci podać od kogo to kupiłem 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@796801 Sam znalazłeś ofertę na allegro czy może było to ogłoszenie na marketplace FB lub **piiip** a potem ktoś przysłał Ci link do "aukcji allegro"?

oznacz moderatorów
796801
#7 Wielbiciel#

Dokładnie tak było na FB dlatego napisałem pisaliśmy na Mess dała mi linka i kliklem kup i pieniądze poszły a mi nic nie przyszło osoba od której to kupiłem też przestała się odzywać (Katarzyna)

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@796801 @W takim razie - niestety - zostałeś oszukany. To nie był link do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro. 
Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiaj. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@796801 daj najpierw link do oferty zakupu

oznacz moderatorów
796801
#7 Wielbiciel#

https://allegrolokalnie.oferta-sprzedazy2141.pl/oferta/PS5-PLAYSTATION-5---JAK-NOWE/QCP7V7-GK7NK5 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@796801 zgłoś na policji art 286kk oszustwo kasy niestety ale już nie zobaczysz 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@796801 To nie strona Allegro, to nie link do oferty z Allegro, ktoś Cię oszukał.

oznacz moderatorów
Client:118986343
#8 Zapaleniec#

Damian [edycja] nawet nie raczył odpisać na maila lub zadzwonić.trooche słabo za 99 zł.tyle syfu,słabo

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Tak na pewno kasa poszła na konto Damian [edycja] .buty za 99zł + koszt przesyłki,nawet żadnej informacji zwrotnej słabo

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie ma znaczenia gdzie poszła, znaczenie ma czy masz zakup tam gdzie Ci wskazałem, Mi to wygląda na oszustwo. ale.....

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Niestety nigdzie tych zakupów nie ma . Allegro zakupy są,a Allegro lokalne nie ma.Uwazajcie na Damian Zgierz!!!!!!!!!

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

To zostałeś oszukany, często teraz czytamy takie rzeczy.☹️

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Pozdrawiam i uważajmy na oszustów.

oznacz moderatorów
Lstach
#7 Wielbiciel#

Witam. Zakupiłem opony przez kup teraz w czwartek. Pani u której kupiłem nie odzywa się co do czasu wysyłki opon. Dodam że opony nowe znalazłem na marketplace w atrakcyjnej cenie. Gdzie te same opony z tymi samymi zdjęciami były wystawione na portalu **piiip** w normalnej cenie u sprzedawcy o innym imieniu i innej lokalizacji.Co mogę z tym zrobić?? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów