anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

Client:106930527
#2 Obserwator#

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
934 ODPOWIEDZI 934

Client:126339987
#7 Wielbiciel#

Ahaa,  tylko muszę wziasc link od brata a brat w szkole jest więc chwilę zajmie

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:126339987 Najważniejsze -brat samodzielnie znalazł ogłoszenie na Allegro czy ktoś przysłał mu link?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Za chwilę dam znać, a dało by się kasę odzyskać ? W jakiś sposób 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Bo brat jest w szkole i czekam aż odpisze

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@Client:126339987 Zgłosić na policje, szanse odzyskania pieniędzy zerowe, Allegro też nie ma jak pomóc bo pewnie zakup był na fałszywej stronie, a pieniądze wypłacone w bankomacie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Przesłał mu link

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

No to tak jak pisaliśmy, Zgłosić na policję, o pieniądzach zapomnieć i wyciągnąć wnioski na przyszłość

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@Client:126339987  Rozumiem że cena 1/3 wartości telefonu w żaden sposób nie wzbudziła podejrzeń. Zgłosić na policje i tyle. Na 100% zakup z fałszywego linku z O.L.X albo na Messengerze.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

W zakładce "kupione" na swoim koncie musi mieć ofertę z ktorej dokonał zakupu, chyba że była widoczna tylko płatność blikiem to zakupu dokonał na Fałszywej stronie

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A okej

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

"zgniłe japko 14 PRO" za 1500 zł i jeszcze pewnie 88% baterii 🤣

a ja za 1500 muszę 2 tygodnie tyrać 😓 a tu w jeden dzień zarabiają

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:126339987 Jeśli brat znalazł ofertę na O.L.X lub marketplace FB a następnie dostał "link do allegro" i zapłacił BLIK to niech zerknie na potwierdzenie tej transakcji w banku - najpewniej będzie to wypłata w bankomacie.
Link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.

Możecie się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiajcie bo w praktyce będzie to niemożliwe.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Podaj link do oferty, jeśli ktoś "Wysłał" mu link to ma naukę na przyszłość żeby nie wchodzić przez linki podesłane przez innych ludzi. Zgłosić na policję a o pieniądzach niestety zapomnieć.

oznacz moderatorów

Client:126942975
#1 Nowicjusz#

Zamówiłem telefon iphone 13 mini na allegro lokalnie. Przesyłka została opłacona z góry blikiem nie mam.przesylki w zakładce Moje zamówienia ogłoszenie oraz konto sprzedawcy zniknęło support nie odpisuje co robić?.

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

Najprawdopodobnie zostałeś oszukany, teraz możesz zgłosić sprawę na policję 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Znalazłeś ogłoszenie na O.L.X lub Marketplace FB a potem dostałeś "link do allegro"?

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@Client:126942975 Zgłoszenie na Policję i pożegnanie się z pieniędzmi. Dostałeś pewnie wygenerowany link prowadzący do podrobionej strony. Pewnie oferta "wyjątkowo interesująca 50% tańsza" która oczywiście nie zapala żadnej lampki ostrzegawczej. Cenna nauczka na przyszłość.

oznacz moderatorów

rtom124
#7 Wielbiciel#
  • Witam, bardzo proszę o zweryfikowanie ogłoszenia, ponieważ jestem zainteresowany zakupem ale mam wątpliwości co do autentyczności aukcji? Podaję link do ogłoszenia otrzymany od sprzedającego w rozmowie poza allegro: 4szt Dębica Frigo 2 205/55R16 prod. 2024rok - Dostawa
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

no to dawaj ten link 

oznacz moderatorów

rtom124
#7 Wielbiciel#

To jest link który wkleiłem z Messenger : 4szt Dębica Frigo 2 205/55R16 prod. 2024rok - Dostawa

oznacz moderatorów