Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
Ahaa, tylko muszę wziasc link od brata a brat w szkole jest więc chwilę zajmie
@Client:126339987 Najważniejsze -brat samodzielnie znalazł ogłoszenie na Allegro czy ktoś przysłał mu link?
Za chwilę dam znać, a dało by się kasę odzyskać ? W jakiś sposób
Bo brat jest w szkole i czekam aż odpisze
@Client:126339987 Zgłosić na policje, szanse odzyskania pieniędzy zerowe, Allegro też nie ma jak pomóc bo pewnie zakup był na fałszywej stronie, a pieniądze wypłacone w bankomacie.
Przesłał mu link
No to tak jak pisaliśmy, Zgłosić na policję, o pieniądzach zapomnieć i wyciągnąć wnioski na przyszłość
@Client:126339987 Rozumiem że cena 1/3 wartości telefonu w żaden sposób nie wzbudziła podejrzeń. Zgłosić na policje i tyle. Na 100% zakup z fałszywego linku z O.L.X albo na Messengerze.
W zakładce "kupione" na swoim koncie musi mieć ofertę z ktorej dokonał zakupu, chyba że była widoczna tylko płatność blikiem to zakupu dokonał na Fałszywej stronie
A okej
"zgniłe japko 14 PRO" za 1500 zł i jeszcze pewnie 88% baterii 🤣
a ja za 1500 muszę 2 tygodnie tyrać 😓 a tu w jeden dzień zarabiają
@Client:126339987 Jeśli brat znalazł ofertę na O.L.X lub marketplace FB a następnie dostał "link do allegro" i zapłacił BLIK to niech zerknie na potwierdzenie tej transakcji w banku - najpewniej będzie to wypłata w bankomacie.
Link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.
Możecie się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiajcie bo w praktyce będzie to niemożliwe.
Podaj link do oferty, jeśli ktoś "Wysłał" mu link to ma naukę na przyszłość żeby nie wchodzić przez linki podesłane przez innych ludzi. Zgłosić na policję a o pieniądzach niestety zapomnieć.
Zamówiłem telefon iphone 13 mini na allegro lokalnie. Przesyłka została opłacona z góry blikiem nie mam.przesylki w zakładce Moje zamówienia ogłoszenie oraz konto sprzedawcy zniknęło support nie odpisuje co robić?.
Najprawdopodobnie zostałeś oszukany, teraz możesz zgłosić sprawę na policję
Znalazłeś ogłoszenie na O.L.X lub Marketplace FB a potem dostałeś "link do allegro"?
@Client:126942975 Zgłoszenie na Policję i pożegnanie się z pieniędzmi. Dostałeś pewnie wygenerowany link prowadzący do podrobionej strony. Pewnie oferta "wyjątkowo interesująca 50% tańsza" która oczywiście nie zapala żadnej lampki ostrzegawczej. Cenna nauczka na przyszłość.
no to dawaj ten link
To jest link który wkleiłem z Messenger : 4szt Dębica Frigo 2 205/55R16 prod. 2024rok - Dostawa