anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator#

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 109 ODPOWIEDZI 1 109
Client:41515867
#7 Wielbiciel#

No to słabo. Wiecie może czy ktoś kiedyś jakoś wywalczył odzyskanie gotówki? Pierwszy raz zamawiałem cokolwiek przez **piiip** czy jakoś zgłosić do allegro czy nie ma sensu ? 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:41515867 Link który otrzymałeś nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro. 

Jak zerkniesz na potwierdzenie tej transakcji to najpewniej będzie to wypłata gotówki w bankomacie, ewentualnie zakup krypotowalut. 
Tak czy inaczej pieniądze w zasadzie nie do odzyskania. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:41515867 Nikt nie odzyskał kasy.

oznacz moderatorów
Client:47365262
#3 Debiutant#

Dostałeś link z allegro jaki telefon ? 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:96689682 nie, nie podawaj blika bo wypłaci ktoś kasę z Twojego konta 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Client:96689682
#2 Obserwator#

Dzięki 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

A nie masz konta Allegro że szukasz okazji z podesłanych linków, nie ma okazji- są oszustwa.

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@Client:96689682 Lewizna na 100%

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
Client:132194574
#1 Nowicjusz#
oznacz moderatorów
julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:132194574 Tak. To nie jest strona Allegro Lokalnie.

Poprawny link wygląda w ten sposób: https://allegrolokalnie.pl/

Julia
oznacz moderatorów
Client:117911356
#2 Obserwator#

Prosze o weryfikacje linku poniżej nigdy nie kupowałem na allegro i dziwnie mi wygląda ten link

https://allegrolokalnie.id948.pl/oferta/inno3d-rtx-3090-ichill-x4-24gb-potezna-moc-idealny-stan/61#

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:117911356 to nie jest link z Allegro Lokalnie, nie dokonuj proszę żadnej transakcji na stronie z linka. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:45803230
#1 Nowicjusz#
  • Witam. Chciałem kupić konsolę Xbox z marketplace. Ale się bałem i sprzedający powiedział że wystawi to ogłoszenie przez Allegro lokalnie dla mojego bezpieczeństwa. Tak zrobił wysłał mi link do ogłoszenia na pocztę bo powiedział że na Messenger nie może bo coś się blokuje. Wszedłem na pocztę otworzyłem link przeniosło mnie do ogłoszenia allegro lokalnie. Zrobiłem kup teraz zapłaciłem blikiem bo była tylko opcja zapłać blikiem i karta. Sprzedający poinformował mnie że dostał wiadomość od allegro że pieniądze przyszły więc napisał mi że pakuje paczkę i idzie wysłać. Napisałem mu że dziwna sprawa bo pieniądze mi pobrało z konta a nie mam żadnego potwierdzenia w banku że zrobiłem jakiś przelew ani na allegro że coś kupiłem. Na chwilę obecną nie mam żadnego potwierdzenia zakupu, pieniądze przepadły a kupujący się nie odzywa. Co zrobić???? Błagam pomóżcie 
oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@Client:45803230

Pozostaje pogodzić się ze stratą, bo nie był to zakup na Allegro. Możesz też zgłosić sprawę na policję, ale marne szanse, że znajdą gościa (to są całe gangi).

A na przyszłość pamiętam, że 99% linków do Allegro, to oszustwo. Prowadzą one do stron ludząca przypominających Allegro.

Do tego radzę też czytać w aplikacji bankowej, co się potwierdza, bo tej wiadomości oszust nie podrobi. Pewnie wypłata z bankomatu lub zakup jakichś kryptowalut.

oznacz moderatorów
stasiupiw
#1 Nowicjusz#

https://allegrolokalnie.oferta-124125.icu/?id=J12OaeH6GhmO1jnO26jckMCkmi5k4o

Niewiem gdzie to zgłosić, Podrobiona strona allegro lokalnie... 

oznacz moderatorów
Client:35386082
#15 Entuzjasta#

Nikt z tym nic nie zrobi, ale cieszę się, że się nie dałaś nabrać. Albo nie dałeś.👍

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@stasiupiw Dziękuję za czujność, zgłosimy tą stronę jako podszywającą się pod Allegro Lokalnie. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:35386082
#15 Entuzjasta#

@Sa_nova komu zgłaszacie? jak się zgłasza?
powiedz, powiedz, pls

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:35386082. Podejrzany link możesz zgłosić tutaj, na naszym czacie Allegro, przez formularz kontaktowy lub pisząc do nas na Messenger albo WhatsApp. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów