anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

Client:106930527
#2 Obserwator#

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
905 ODPOWIEDZI 905

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Niestety ale nic nie kupiłeś. To nie jest allegro lokalnie. Nie klika się ofert z dziwnych linków. Teraz pozostaje tylko policja. Jak widzisz okazje to wejdź chociaż sam na portal i znajdź ja normalnie przed zakupem, teraz to nikt naciągacza nie znajdzie. Pierwszy sygnał po wejściu to brak zalogowania...

oznacz moderatorów

Client:35386082
#11 Animator#

To było oszustwo, to nie jest link do Allegro Lokalnie. Dostał go Pan od kogoś na watsupie lib facebooku, prawda?
Teraz tylko Policja, może złapią oszusta.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@imischer Niestety ten link nie prowadzi do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro - pl-oferta7852515.cfd (allegrolokalnie to tylko subdomena)

Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie masz co liczyć 😐

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@imischer W tym nieszczęściu pewnie jest niezbyt duża kwota, tu stracili więcej. Nie kupuj bez zalogowania na Allegro.

oznacz moderatorów

anetaanna3
#2 Obserwator#

płatnosc blikiem za towar, za dwie godziny wchodze na allegro konto zawieszone, anulowałam zakup, ale to chyba po ptakach zostałam oszukana. https://allegro.pl/uzytkownik/mjdfgggoo1sprawazamknieta mam sie pogodzic  z kasą? czy moge cos jeszcze podziałać?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, jak zakup ba Allegro to zwrócą Ci śrdoki w formie rekompensaty:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@anetaanna3 zgłoś problem z transakcją (dyskusja) postępuj zgodnie z wytycznymi allegro

oznacz moderatorów

anetaanna3
#2 Obserwator#

zgłosiłam

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Najwidoczniej twoje dane zostały pozyskane przez wywiad ChRL 😉

oznacz moderatorów

anetaanna3
#2 Obserwator#

oj chyba tak pierwszy raz mam taka sytuacje tyle lat na allegro i tak łatwo było mnie oszukać 😞

oznacz moderatorów

Client:120611985
#7 Wielbiciel#

Kupiłem od kupującego konsole pieniądze mi ściągnęło z konta oferta nadal aktualna jest i kupujący nie ma pieniędzy co mam zrobić płatność blik

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:120611985 a nie kupiłeś na podstawie podesłanego linka ? jak tak to oszustwo zobacz gdzie poszła płatność 😞

Gdzie są pieniądze, wypłacone w bankomacie lub zakupiłeś komuś kryptowaluty 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Jaki link?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I gdzie mam sprawdzić gdzie poszła płatność 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:120611985 w potwierdzeniu, jak zatwierdzasz kod to masz informację do kogo idzie płatność ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A płatność przez Allegro, a byleś zalogowanym na Allegro , a zakup masz tu: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Właśnie nie byłem i tu jest ten problem bo zapomniałem sie zalogować 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Na Allegro nie da się kupować bez logowania - niestety zostałeś oszukany. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Jeśli znalazłeś ogłoszenie na o.l.x lub marketplace fb a następnie dostałeś „link do allegro” to niestety ale zostałeś oszukany. 
Link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony. 
Możesz się zgłosić na policję ale pieniędzy niestety nie odzyskasz. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Serio nie odzyskam pieniędzy?

oznacz moderatorów