Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłam tarczę hamulcową do auta. Na stronie w ofercie widnieje w opisie cena za jedną sztukę oraz do koszyka można dodać 1 sztukę tarczy. Dokonałam zakupu i płatności. Dzisiaj sklep napisał smsa, że nie wyśle pojedynczej tarczy i zażądał zakupu i zapłaty za drugą tarczę twierdząc, że towar może wysyłać tylko parami, w komplecie 2 sztuk. W przeciwnym wypadku chcą anulować moje zamówienie.
W opisie oferty sklepu brak jakiejkolwiek informacji że wymagają kupna w komplecie 2 sztuk i że nie mogą wysyłać pojedynczo.
Link do oferty: https://allegro.pl/oferta/maxgear-tarcza-ham-renault-t-laguna-01-z-lozyskiem-kpl-15460024936
Proszę o informację co zrobić w takiej sytuacji? Potrzebuję tylko 1 sztukę.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Załóż dyskusję domagaj sie wysłania tego za co zapłaciłaś. Chociaż wg mnie pojedyńczo się tarczy hamulcowych nie wymienia bo przy gwałtownym hamowaniu cię ściągnie na stronę z nową tarczą...
Wymiana tarcz to odrębna sprawa - potrzebuję 1 szt., bo niestety jedna z nowego kompletu uległa uszkodzeniu.
Tak możliwe ze jedna uległa uszkodzeniu, ale ta nowa będzie najprawdopodobniej od innego producenta, możliwe że inna struktura materiału więc wymieniając tarcze kazdą inna stwarzasz zagrożenie dla siebie i dla innych. No chyba że ta tarcza ma być do taczek albo jakiegos wolnego ciągnika lub walca drogowego.
ps. oczywiście że masz prawo żądać 1 szt ale lepiej nie rób tego.
A skąd założenie że to inny producent czy inny typ tarczy? Nigdzie tego nie napisałam - proszę czytać ze zrozumieniem.
Zrób tak jak Co poleciłem, tu znajdziesz takich co znają się na tarczach na zapałkach na .....ale najlepiej jak udupić kupującego.
Ciekawe czemu jeden z odpisujacych ma w loginie słowo hamulec po angielaku pewnie dlatego że się nie zna lub zna jak na zapałkach a nie to pewnie nazwa sklepu i ma sugerować co sprzedaje...
A ty uczysz jak montować tarcze? o to nie pyta kupujący, a jest po polsku...nie angielaku
@az1rael napisał(a):
Ciekawe czemu jeden z odpisujacych ma w loginie słowo hamulec po angielaku pewnie dlatego że się nie zna lub zna jak na zapałkach a nie to pewnie nazwa sklepu i ma sugerować co sprzedaje...
@LEW433 wychodzi na to że wiem więcej o samochodach od ciebie panie bo mi nigdy nie przeskoczył palec o jeden klawisz jakbyś domyślny był to pewnie byś dostrzegł że a i s są obok siebie. Ale cóż można oczekiwać od kogoś kto zajeżdża klawiatury na przyciskach ctrl + c i ctrl + v ...
@Client:116740647 Otwórz dyskusję, zapłaciłeś i domagaj się wywiązywania z umowy, skoro w opisie nie ma takiej informacji(Ja nie widzę) to ma obowiązek wysyłki: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Tylko ciężko coś wybrać 🤔 "Nie otrzymałam produktu" jeszcze nie przechodzi, "niezgodny z opisem"? on jest w sumie zgodny z opisem, tylko niezgodny z wizją sprzedawcy (pewnie dlatego smsem wysyłają info o tym że trzeba dopłacić i sprzedają tylko po 2 szt.). Powinna być tam opcja inny problem
@Client:116740647 A ja odradzam dyskusję , zresztą chyba przed kupieniem to dyskusja nie jest możliwa.
Dyskusja na tym etapie transakcji to proszenie sie o kłopoty, już widzę sprzedającego który kombinuje jak odegrać sie na takim upie *****ym kupujacym.
W motoryzacji pracuję 32 lata. Od 16 lat w hurtowni, w której taksówkarze chcą kupić jeden klocek hamulcowy z kompletu 4. Odmawiam. Bo to komplet. Sprzedam jedną świecę zapłonową, bo jest na sztuki.
TARCZE HAMULCOWE I AMORTYZATORY powinno się kupować w kompletach, ale nie ma takiego obowiązku. Nie ma. Jeśli klient chce kupić 1 szt tarczy hamulcowej nawet do ciężarówki, mam mu obowiązek sprzedać. Tym bardziej, że oferta dotyczy 1 szt.
Proszę przekazać, że pan sprzedający może mieć kłopoty za niezgodność z ofertą i wymuszenie rozbójnicze.
Dokładnie 👍 Część ofert jest oferowana jako komplet - mam wtedy jasną informację jakiego zakupu mogę dokonać. Tutaj nie było nigdzie takiej informacji.