anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sprzedajacy grozi mi z powodu negatywnego komentarza

MAMY ROZWIĄZANIE!
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

zakupiłem towar który nie odpowiadał kolorem z oferty-sprzedawca grozi mi za negatywny komentarz

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28
gdvorek
Moderator
Moderator

@herrmlick69 jeśli sprzedający Tobie grozi, koniecznie wyślij zrzuty ekranu do nas przez formularz kontaktowy. Zweryfikujemy sytuację i podejmiemy działania.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@herrmlick69 Czym Ci grozi?

oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

za negatywny komentarz podparty moim zdjeciem co przyszło grozi mi pozwem

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@herrmlick69 napisz do nas przez formularz - pomożemy.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@herrmlick69 no to nie grozi tylko informuje jakie kroki podejmie broniąc swojego dobrego imienia . Masz prawo wystawić subiektywną ocenę , ale jak to w wolnym kraju sprzedawca ma prawo się z nią nie zgodzić .

Piszesz ,,który nie odpowiadał kolorem z oferty,, to zapytam czy prawidłowo masz wykalibrowane kolory w sprzęcie ?

oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

dlaczego nie mogę wystawić negatywnego komentarza w spokoju tylko jakieś jazdy -oferta a towar wielka dla mnie róznica i tyle

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@herrmlick69 Możesz wystawić taki komentarz jaki Ci się tylko podoba.
Sprzedający ma prawo się z tym komentarzem nie zgadzać.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@herrmlick69 ,,dlaczego nie mogę wystawić negatywnego komentarza w spokoju,, zapytaj allegro to oni są winni tego całego zamieszania .

oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

tak

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@herrmlick69 Grożenie pozwem to nie jest grożenie w potocznym tego słowa znaczeniu.

Ty masz prawo wystawić komentarz a sprzedający ma prawo się z nim nie zgadzać.
Jeśli sprzedający uzna, że komentarz narusza jego prawa to może dochodzić swoich racji na drodze sądowej - żyjemy w wolnym kraju.

Aczkolwiek - szansa, że faktycznie pójdzie z tym do sądu jest bardzo mała.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@herrmlick69 zgodzę się z @komis-bell @mdrogeria sprzedający ma prawo skierowania sprawy na drogę sądową. Jeśli Twoja ocena do której masz prawo nie narusza zasad czy nie łamie prawa, poinformuj sprzedającego, że nie usuniesz oceny. Natomiast jeśli będzie nadal do Ciebie pisał, zgłoś to nam. Pomożemy.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

poinformowałem w kulturalny sposób że oferta wprowadziła mnie w błąd zdjęciami oferty a realnym towarem i że daję ocenę negatywną no i się zaczeło

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@gdvorek po co sprzedawca ma ,, nadal pisać ? ,, poinformował  i zaczeka  ,a co dalej zrobi to jego sprawa  ,ale w całym zamieszaniu głównym winowajcą jest allegro z chorym niedopracowanym system ocen powiązanym z chorym i niedopracowanym systemem jakości 

oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

tylko oferta i fotografie wprowadzają jak mnie w błąd z tym co otrzymałem

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@herrmlick69 a możesz pokazać nam fotkę tego co otrzymałeś ?

oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

IMG_20250318_123908.jpg

oznacz moderatorów
herrmlick69
#1 Nowicjusz#

ZWYKŁY WYPŁUKANY PIASEK

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@herrmlick69 Piasek miał być jasny i w opisie zaznaczyli że nie jest krystalicznie biały. U mnie Twoje zdjęcie pokrywa się ze zdjęciem na aukcji. Co więcej jest dopisek, że barwa jest trochę jaśniejsza po zalaniu wodą.

Ja nie widzę różnic.