Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Miałem spór ze sprzedającym.. w tym sporze sprzedający próbował mi wmówić ze popełniłem błąd (po zmianie danych w ogloszeniu). Wcześniej zrobiłem screnny ogłoszenia ze dotyczyło dwóch szt. Allegro rozwiązało problem. Poparło mnie. Nie zostałem przeproszony za próbe oszustwa. Wystawilem negatywny komentarz. W odpowiedzi sprzedający nazywa mnie pajacem i oszustem. Chcę to zgłosić do Allegro ale nie wiem jak..
@Mateusz10100 Przekazałam tę sprawę do odpowiedniego zespołu. Kiedy otrzymam odpowiedź, odezwę się tutaj ponownie.
@Mateusz10100 być może właśnie pomówiłeś Sprzedawcę sugerując oszustwo
i to samo zrobiłeś w komentarzu
Z przestępstwem oszustwa (wyłudzenia) będziemy mieli do czynienia tylko wtedy, jeśli sprawca już w chwili zawierania umowy nie miał zamiaru jej wykonać. Tę okoliczność trzeba wykazać obiektywnymi dowodami (np. na okoliczność sytuacji majątkowej sprawcy), z nie jedynie założyć, że skoro nie zapłacił za towar, to pewnie nie chciał płacić od początku.
Podstawowy typ przestępstwa oszustwa zagrożony jest karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. W wypadku mniejszej wagi (np. ze względu na nieznaczną wartość mienia, którym rozporządził pokrzywdzony) zagrożenie karą jest mniejsze i sięga 2 lat pozbawienia wolności. Sąd może w tym wypadku skazać sprawcę oszustwa na grzywnę lub karę ograniczenia wolności.
https://sprawy-karne.biz.pl/oszustwo-art-286-kk/
używając pewnych sformułowań musisz mieć świadomość ich konsekwencji prawnych
@Mateusz10100 Dostałam informację, że podjęliśmy decyzję o usunięciu odpowiedzi sprzedającego. Doszło w niej do złamania naszych zasad.