Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dane firmy
NEONET SPÓŁKA AKCYJNA
[edycja]@viktor_w ale jak otrzymał 25 września to dopiero 5 dni ? daj mu czas na sprawdzenie 🙂 czemu wcześniej nie odesłałeś jak były problemy i Ci śpieszno ?
Przepraszam! 16 września!
Zrobił jednak wszystko, aby nie odebrać mi towaru od 25 sierpnia!
@kostas11 napisał(a):
jak otrzymał 25 września to dopiero 5 dni ?
Decyzja reklamacyjna powinna zostać wydana w ciągu 14 dni od zgłoszenia reklamacji.
Data, kiedy sprzedający odebrał od kupującego wadliwy towar, nie ma znaczenia.
Minęło 35 dni. Allegro w żaden sposób mnie nie popiera. Co mam zrobić w takiej sytuacji. Wszystkie daty, maile są na czacie z Allegro.
@viktor_w napisał(a):
Co mam zrobić w takiej sytuacji.
Oznacz Dyskusję jako nierozwiązaną.
Otrzymasz link do złożenia wniosku o rekompensatę z Ochrony Kupujących.
Tak zrobiłem! Allegro nie reaguje. Prosi o poczekanie na decyzję sprzedawcy.
Nie zabrali towaru i na tej podstawie odmówili skargi.... Potem zarejestrowali nową i ponownie odmówili.....
@viktor_w Widzę, że sprzedający ma jeszcze czas na wypowiedź w dyskusji. Proszę Cię o cierpliwość.
Tak. Prawdopodobnie. Minęło zaledwie 35 dni od złożenia skargi. i 14 odkąd sam musiałem wysłać towar do sprzedawcy. Towar otrzymał 16 września.
Gdzie się zwrócić w tej sprawie? Allegro nie decyduje. Sprzedawca wygląda na to, że nie rozwiąże problemu.
35 dni od daty reklamacji. 14 od momentu dostarczenia towaru do sprzedawcy w celu zbadania.
to ten słynny Program Ochrony Kupujących? 35 dni na decyzję reklamacyjną?
Allegro napisało, że wysłało mi rozwiązanie na e-mail!!! Ale nie ma go. Na prośbę o powtórzenie-odpowiedzieli, że nie mogą wysłać ponownie decyzji i muszą poczekać na decyzję sprzedawcy.....
Nie rozumiem, co się dzieje....
@viktor_w napisał(a):
Na prośbę o powtórzenie-odpowiedzieli, że nie mogą wysłać ponownie decyzji
Sprawdź, czy masz jakiś email z Allegro Ochrony Kupujących.
Nie przyszło mi na pocztę! Chociaż Allegro twierdzi, że wysłało! Wskazuje czas pisania.
Inne e-maile z Allegro przychodzą.
Czy to taki żart z Allegro?
„viktor_w, rozpatrzyliśmy już Pana wniosek w ramach Allegro Ochrona Kupujących dawniej Allegro Protect. O decyzji poinformowaliśmy Pana mailowo 26.09.2025 09:34. Gdyby miał Pan pytania w tej sprawie, proszę odpowiedzieć na otrzymanego maila. Na pewno na wszystkie odpowiemy. ”
35 dni trwa problem!!!
Minęło 14 dni, odkąd musiałem osobiście wysłać towar do sprzedawcy.
Sprzedawca wyzywająco ignoruje wszystkie terminy!!!
Ile razy jeszcze 24 godziny czekać?
Czy to wszystko jest poważne?
wyślij przedsądowe wezwanie do wydania towaru lub zwrotu ceny
Sprzedawca w swojej odmowie podkreślił, że kupując od niego produkt - kupujący odmawia roszczeń przedprocesowych!!!!
A Allegro po prostu wyraża zaniepokojenie i zachęca do czekania na decyzję sprzedawcy.
Tak, 35 dni!