Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry.
Zakupiłem na allegro przedmiot za 178 złotych z przesyłką.
Zakup opłaciłem 18 lutego poprzez system Allegro płacąc z konta bankowego kartą płatniczą.
System zapłatę przyjął, w systemie Allegro zakup został opisany jako opłacony.
Moje konto bankowe zostało obciążone powyższą kwotą.
Zakupiony i opłacony przedmiot otrzymałem po kilkunastu dniach.
Jednak od dłuższego czasu Sprzddawca dzwoni do mnie twierdząc, że nie otrzymał zapłaty. Sprawdzałem moje konto bankowe wielokrotnie. Zwrotu zapłaty nie było. Więc zapłata zrealizowana. Informowałem Sprzedawcę o tym, jednocześnie sugerując sprawdzenie czy nie ma zadłużenia w systemie wobec Allegro itd… Twierdzi, że nie i że pieniędzy za sprzedany towar nie otrzymał.
Sprzedawca dzisiaj po raz kolejny zadzwonił do mnie domagając się zapłaty, której dokonałem - na co już mu wcześniej przekazałem skany potwierdzeń.
Co ja mam z tym zrobić. Zapłaciłem, potwierdzenia mam, w systemie allegro również transakcja figuruje jako opłacona. Co w tej sytuacji - nie chciałbym być nękany, a tak odbieram już kolejny telefon od Sprzedawcy.
Czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć ?
@Pekar2 Ostatni zakup na tym koncie miał miejsce 1.09.2024. Być może chodzi o inne konto?
Natomiast na Allegro Lokalnie ostatnie zamówienie złożono z tego konta 10.02.2025.
Ja kupowałem a nie sprzedawałem.
Ja kupowałem a nie sprzedawałem.
@Pekar2 Napisałam o zakupach. 🙂
@Pekar2 Proszę, nie twórz kolejnych wątków w tej samej sprawie.
Jak się nie rozumie co się czyta to się podaje bezsensowne odpowiedzi. Odpowiedź była kompletnie bez sensu i nie w temacie, który poruszyłem.
Odpowiedź dostałeś prawidłową od Moderatorki. Nie wiem czego nie rozumiesz.
Jeżeli zapłaciłeś, ale nie otrzymałeś produktu to rozpocznij dyskusję ze sprzedającym. Gdy się będzie migał, poproś Allegro o pomoc. Może być też tak, że gość nie wie, że kasę trzeba wypłacić z konta Allegro.
@Pekar2 Jeśli się nie napisze wyraźnie o który zakup się rozchodzi, to potem jest zdziwienie i pretensja, że inni użytkownicy zgadują o co piszący pyta.
Nie napisałeś którego zakupu dotyczy problem, wystarczyło podać datę zakupu albo - oraz nick sprzedającego który cię nęka. Również nie wiadomo czy zakup jest z tego konta co piszesz czy może z innego.
Na razie wiemy tylko o jakimś zakupie za 178 zł. Więc zgadujemy. Jest nagroda?