Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zwróciłam do sprzedawcy( firma) towar. Po 8 dniach otrzymałam wiadomość że towar jest uszkodzony i mogą zwrócić 50% ceny lub odesłać go do mnie. Dodam że przesyłka nie była uszkodzona z zewnątrz, a po tym czasie reklamacja w firmie kurierskiej nie jest możliwa. Ja Odesłałam towar pełnowartościowy i uważam, że to zwykłe oszustwo i naciąganie.
czy to nie tak, że sprzedawca otrzymujący zwrot milcząc przez 8 dni i będąc w posiadaniu towaru potwierdza że był on pełnowartościowy? Jaką mam pewność że faktycznie ten mój egzemplarz został uszkodzony?
@kreconakrk w przypadku odstąpienia od zakupu sprzedający ma prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu, jeżeli wartość towaru została obniżona. Jeżeli do uszkodzenia nie doszło w wyniku Twojego użytkowania towaru, pozostaje złożenie reklamacji do przewoźnika. Możesz także otworzyć dyskusję ze sprzedawcą i skorzystać z naszej pomocy, lub skontaktować się z nami w tej sprawie przez formularz.
Przesyłka nie była uszkodzona, karton nie miał śladów wgniecenia/zniszczenia. Sprzedawca twierdzi że wysłałam towar uszkodzony jednak przez 8 dni był w jego posiadaniu, nie zgłaszał uwag co pozwala domniemywać że do zwracanej rzeczy nie mieli zastrzeżeń.
@kreconakrk żądaj od sprzedawcy protokołu szkody
A co to zmieni?
Dodam, że ten sprzedawca ma komentarz z lipca dot. zwrotu innego towaru i opisana jest dokładnie taka sama historia- wiadomość po 8 dniach że towar jest uszkodzony i oddadzą kwotę pomniejszoną o 40%.
@kreconakrk to zmieni ,że przyjął paczkę bez zastrzeżeń , na zgłoszenie uszkodzeń czyli spisanie protokołu szkody jest 7 dni ,możesz to zrobić Ty lub on , ale w terminie , nie poinformował Cię o uszkodzeniach w ciągu 7 dni to ma Ci oddać kasę bo uniemożliwił Ci dochodzenie roszczeń u przewoźnika .
Tylko on twierdzi, że paczka nie nosiła śladów uszkodzenia, więc to nie wina przewoźnika a moja bo towar posiada wgniecenie.
jeśli sprzedawca upiera się że wysłałam wadliwy towar to jedyna opcja to wysłanie im przedsądowego wezwania do zapłaty czy coś jeszcze innego wchodzi w grę?
dostałam odpowiedź, że nie stworzyli protokołu szkody. Jedyne co posiadają to zdjęcie towaru po otwarciu paczki. Co w tej sytuacji mogę zrobić?
@kreconakrk Proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz. Doradca będzie w stanie udzielić Ci pomocy w złożeniu reklamacji u przewoźnika.
@kreconakrk nie możemy ograniczyć sprzedawcy prawa do pomniejszenia kwoty zwrotu. Skontaktuj się proszę z nami przez formularz