anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca wysłał zły towar, ale już go nie posiadam

Client:104534625
#7 Wielbiciel#

Witam,

Zakupiłam u sprzedawcy poduszkę w kształcie kotka z myślą o prezencie. Zamówiłam długość 110 cm, a otrzymałam poduszkę, która miała ledwo 95 cm.

Zgłosiłam ten fakt sprzedawcy, a ten zaoferował, że mogę odesłać towar i otrzymam zwrot pieniędzy za niego.

Problem w tym, że poduszka została już podarowana w prezencie i nie jestem w stanie jej odzyskać celem odesłania zwrotu czy wymiany. 

Sprzedawca zaoferował więc zwrot 20% kosztów kotka. Czy te 20% jest jakoś regulowane prawnie? Czy jestem w stanie ubiegać się o całkowity zwrot pieniędzy za kotka? Niestety nigdzie w internecie nie znalazłam opisu takiego przypadku, w którym towar nie byłby już dostępny do zwrotu. Proszę o jakieś porady i pozdrawiam 🙂 

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

az1rael
#21 Demiurg#

Tak na prawde to nie powinien ci nawet te 20% oddawać masz 14dni na zwrot jak towar nie pasuje, skoro jednak pasuje i nie zwracasz tzn że towar jednak spełnił twoje oczekiwania, a te 20% to jest dobra wola sprzedawcy że zaproponował w ramach dobrej relacji z klientem 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:104534625 wszystkie informacje odnośnie reklamacji otrzymałaś od sprzedawcy  ,odsyłasz towar i otrzymujesz pełny zwrot lub zgadzasz się na rekompensatę i towar zatrzymujesz ....decyzja należy do Ciebie  ,kwotę rekompensaty możecie sobie jeszcze  po-negocjować .

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Powinieneś się cieszyć że chce Ci coś oddać bez odsyłania towaru na reklamację a nie zastanawiać się czy to zgodne z zasadami . To dobra wola i nie każdy sprzedawca taką ma i lepiej to uszanuj.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Było to zły sprzedawca był. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

no i macie efekt rozdawania pieniędzy przez allegro

oznacz moderatorów