Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Zakupiłam u sprzedawcy poduszkę w kształcie kotka z myślą o prezencie. Zamówiłam długość 110 cm, a otrzymałam poduszkę, która miała ledwo 95 cm.
Zgłosiłam ten fakt sprzedawcy, a ten zaoferował, że mogę odesłać towar i otrzymam zwrot pieniędzy za niego.
Problem w tym, że poduszka została już podarowana w prezencie i nie jestem w stanie jej odzyskać celem odesłania zwrotu czy wymiany.
Sprzedawca zaoferował więc zwrot 20% kosztów kotka. Czy te 20% jest jakoś regulowane prawnie? Czy jestem w stanie ubiegać się o całkowity zwrot pieniędzy za kotka? Niestety nigdzie w internecie nie znalazłam opisu takiego przypadku, w którym towar nie byłby już dostępny do zwrotu. Proszę o jakieś porady i pozdrawiam 🙂
Tak na prawde to nie powinien ci nawet te 20% oddawać masz 14dni na zwrot jak towar nie pasuje, skoro jednak pasuje i nie zwracasz tzn że towar jednak spełnił twoje oczekiwania, a te 20% to jest dobra wola sprzedawcy że zaproponował w ramach dobrej relacji z klientem
@Client:104534625 wszystkie informacje odnośnie reklamacji otrzymałaś od sprzedawcy ,odsyłasz towar i otrzymujesz pełny zwrot lub zgadzasz się na rekompensatę i towar zatrzymujesz ....decyzja należy do Ciebie ,kwotę rekompensaty możecie sobie jeszcze po-negocjować .
Powinieneś się cieszyć że chce Ci coś oddać bez odsyłania towaru na reklamację a nie zastanawiać się czy to zgodne z zasadami . To dobra wola i nie każdy sprzedawca taką ma i lepiej to uszanuj.
Było to zły sprzedawca był.
no i macie efekt rozdawania pieniędzy przez allegro