Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem kupon z Allegro do wykorzystania w konkretnej kategorii i czasie. W niedzielę wyjeżdżam na urlop. Kupiłem produkt, na który polowałem od dłuższego czasu, żeby wykorzystać kupon. Po kilku godzinach sprzedawca do mnie pisze, że od 3 miesięcy nie ma tego produktu i zwraca kasę. Kupon nie wrócił, a dzisiaj był ostatni dzień na wykorzystanie - później przesyłka i tak nie dojdzie na czas, a kupon przepadnie. Czy jest szansa coś z tym zrobić?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:28053245 Kupon powinien być widoczny tutaj - https://allegro.pl/zobacz/kupony
No wiem, ale nie ma. Podobno wróci za 24h, ale jutro nic nie zdążę zamówić.
Kupon powinien wrócić. A co do przedmiotów to tak to jest. Tu jedne oferty same się wznawiają, inne same giną. Na kontach prywatnych to już celowo udostępniają tylko wznawianie włącznie ze sprzedanymi egzemplarzami, zawsze parę złotych z jakichś promowań wpadnie... Dokładnie mija 2.5 roku od kiedy prosiłam o poprawienie tego ale gdzie tam...
Wiele ludzi tu o tym pisało, były zakładane pomysły. Portal ignoruje wszelkie problemy. Z każdą zmianą jest coraz gorzej.... Dzisiaj np podobno popsuli płatności i zwroty prowizji, zaczyna się zatrzęsienie postów. Tak tu ciągle. To pewnie naprawią, przynajmniej część z płatnościami, ale wszelkie inne ważne dla użytkowników rzeczy mają gdzieś... Zawsze się zwali winę na sprzedawcę, ze jakiegoś wznowienia nie zauważył i niech on świeci oczami i opinią...
No ja też nie mam zbyt dobrej opinii o Allegro, no ale jest jak jest. Po prostu chciałem wykorzystać ten kupon, bo to całkiem niezła oferta, ale jak wróci za XX godzin to będzie po ptokach. Rozumiem błąd sprzedawcy, ale co, mam się od niego domagać zwrotu kwoty, która przepadła?
Nieaktualne, kupon wrócił szybciej niż było napisane w innych tematach na tym forum.