Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przykład. Kawa Gimoka ziarnista 1kg. Ta w czerwonym opakowaniu.
Rok temu -cena 29.40zł ze smart
2 kwietnia 2025- cena 44.64zł ze smart
Dzisiaj. Najtańsza ze smart 52.99zł, najtańsza bez smart 49:99. W dodatku schowana gdzieś w katalogu, ustawienie filtra na najtańszą jej nie znajduje.
Jest to inflacja o 20% w ciągu 1.5 miesiąca i o ponad 50% w ciągu roku. Całkiem ładnie obrazuje to szaleństwo na Allegro, szczególnie że ta kawa nie jest jakimś wyjątkiem.
GUS publikuje najnowsze dane o inflacji w Polsce. Lekki niedosyt jak widać taka drożyzna tylko na Allegro. Od razu rzuca się w oczy mniejsza ilość sprzedających ją posiadających i inflacja dużo wyższa niż normalna. Allegro staje się platformą próbującą sprzedawać tanie produkty w cenach luksusowych... Polityka portalu nie doprowadzi do niczego dobrego. Nie długo nawet szanownej rady głównej nie będzie stać na zakupy tu.
Zobaczę ceny kawy w sklepach, inflacja- inflacją a ceny kawy na całym świecie poszły do góry, nie tylko na allegro.
Tak ale jeszcze rok temu przychodziłam po nią na Allegro, bo była dużo tańsza niż w okolicznych sklepach. Obecnie już nie jest. Ceny na Allegro wzrosły znacząco więcej niż w sklepach.
Więc idź do sklepu i kup
I to planuję xD Ale też tu sprzedaje i mnie wkurza jak dosłownie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak może być inaczej jeżeli dziś w czasie 1 godziny prowizja w mojej kategorii wzrosła o 100% z 1,43 zł na 3,03 zł. Nawet kalkulatora prowizji nie zdążyli uaktualnić gdyż pokazuje i liczy że maksymalna prowizja wynosi 9,9% i 1,43 zł a
przy wystawianiu już jest 20,9% i 3,03
No i właśnie o to mi chodzi. Szkoda, ze nie mam innych stale przez dłuższy czas kupowanych produktów, żeby zobaczyć jak to się dalej odbiło na cenach.
@cztery_bez_atu dziękuję za zgłoszenie! Sprawdziłam to przed chwilą i wybierając taką samą kategorię jak Twoja oferta nr 17530903486 oraz pozostałe dane wartość prowizji na formularzu wystawiania to:
Tak jak w kalkulatorze prowizji.
@AnnaG-Antyki To jest nawet przyzwoita cena, około 40 - 50 zł kosztuje w sklepie pół kilo kawy.
Tutaj jest cena za kilogram.
Ale nie będę zachwalał, akurat tej kawy nie znam, może nie jest warta wyższej ceny?
Ej u mnie w biedrze kupują 1kg ziarnistej ostrowskiej (woseba) za 60 zeta bez żadnej promki. Jak się poczeka na obniżkę to wcale drożej nie będzie i nawet produkowana w okolicy. Jeszcze nie dawno ostrowska była 2x droższa od Gimoki... Także mam inne zdanie.