anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Używany laptop zepsuł się po miesiącu, co mogę zrobić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:43943741
#7 Wielbiciel#

Kupiłem laptop na zdjeciach wszystko bylo okej a w opisie było napisane że bardzo dobry laptop i sprawny gwarancja rozruchowa 2 tygodnie. Po miesiącu laptop się popsuł, matryca zauważyłem już na niej paski na początku ale przymknąłem na to oko i na dodatek pojawiał się czarny ekran w tym przypadku myłałem że to jest z winy systemu bo nie były aktualne sterowniki , wentylator, zacina sie cały czas w tym sensie ze cos nie trybi i go blokuje wiec tyko reset pomaga na krótką chwile.... system popsuty cos jest zle ze sterownikami i usuwa mi wszystko co mam, przyciski od klawiatury wyskakują tak jak by były czymś przyklejone wczesniej i teraz sie odrywają i teraz pytanie mam czy sprzedawca mnie oszukał ? i czy to moge gdzieś zgłosic aby odzyskać chociaż cześć pieniędzy. Acer Aspire 5741G i5/8Gb/500Gb Geforce 1Gb!! za 300 zł 

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32
#7 Wielbiciel#

podsyłam zdjęcia jasno napisane że jest dobry nic nie ma tutaj napisane o tym że sie psuje jesszcze ładnie napisane że na życzenie gwarancja rozruchowa masakra ....  

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:43943741  Przecież sam napisałeś że gdy kupiłeś był w dobrym stanie, zaczął psuć  się po miesiącu użytkowania.

Czy ty naprawdę liczyłeś na to że za 300zł kupisz dobry prawie nowy laptop z fabryczną gwarancją?

Chciałeś tanio, masz tanio  nic dodać nic ująć.

Szkoda tylko że za te grosze teraz będziesz psuł  nerwy sprzedającemu, bo naprawdę on na to nie zasłużył.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

gdzie ja tak napisałem ,,jak kupiłem był w dobrym stanie? ? czarny ekran robił sie od poczatku ale myslalem że to wina systemu. ja pisze żo on napisał w poscie że jest w dobrym stanie! ja to miałem w złym stanie!, czarny ekran paski i szeleszczenie wsrodku bylo od początku po miesiącu a nawet może wczesniej już siadł na dobre nawet guziczki z klawaitury mi same zaczeły uciekać. po za tym nie moja wina, jak sie sprzedawcą jest kłamliwym to trzeba ponosic co do tego konsekwencje a jak sie tych nie chce to trzeba zmienić branże. Ja nie nie chodze do uczciwej pracy żeby za moje pieniądze morde złodzieja karmić..

oznacz moderatorów
datsun1931
#9 Pomysłodawca#

Stary uzywany sprzet ma prawo w kazdej chwili sie zepsuc, po zakupie dzialal to byl sprawny no i sie zepsul po miesiacu, niestety to moze sie zdarzyc  w starych uzywanych sprzetach.

Pogadaj ze sprzedawca, jezeli bedzie chcial to ci to jakos rozpatrzy, jezeli nie, to pozostaje droga sadowa, bedziesz musial udowodnic ze wada tkwiła w momencie zakupu, trzeba bedzie przedstawic opinie biegłego i to udowdnic przed sadem. Moze to potrwac rok albo i 2 lata.

Jesli wygrasz odzyskasz koszty sądowe, koszt biegłego i wartosc laptopa, jesli nie koszt przekrocza wielokrotnie wartosc lapka.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

może jest jakaś prostsza droga? myślałem żeby pisać do prokuratury

oznacz moderatorów
datsun1931
#9 Pomysłodawca#

Ja bym kupił sobie porzadnego lapka nowszego drozszego gdzie jest jakas pewnosc dzialania, taki za 300 zł to to sie kupuje na czesci jak ktos ma jakis serwis i pojecie,

Za 300 zł to teraz zakupy sie robi w biedrze na tydzien, przynajmniej masz pewnosc ze sie najesz

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:43943741 @Prokuratura nie zajmuje się 15 letnimi zepsutymi laptopami 🙉

Mają poważniejsze sprawy na głowie. 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

możiwe że ten gościu robi 50 osób dziennie w wała tak że powinni się raczej zająć... a w tym czasie kiedy ja se będę leżeć w łóżeczku wpadnie mi kilka stówke 🙂

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@Client:43943741  napisał(a):

może jest jakaś prostsza droga? myślałem żeby pisać do prokuratury

@Client:43943741 W prokuraturze by cię wyśmiali, jak już coś to rzecznik praw konsumenta. A sprzedawca to osoba prywatna czy firma?

#7 Wielbiciel#

no to trudno 🙂

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:43943741  Skoro już na początku miałeś problemy z tym lapkiem to tak jak było napisane w ofercie, trzeba było zgłosić sprzedającemu reklamację w ciągu tych 14 dni "gwarancji rozruchowej"   To się teraz rękojmia nazywa ale jak zwał tak zwał...

Ale eksploatowałeś go do końca aż całkiem padł, a może wystarczyło oczyścić ze  śmieci i kurzu  układ chłodzący.  Sprzedający może śmiało postawić tezę że to ty zepsułeś ten laptop. 

A jeszcze na dodatek teraz nazywasz sprzedającego oszustem.  Kupiłeś stary używany laptop,  taki dostałeś  i taki wykończyłeś. 

EOT

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

no ja juz tam załatwiam sprawe z odpowiednimi organami zobacze co wyjdzie.

oznacz moderatorów
datsun1931
#9 Pomysłodawca#

Mialem kiedys lapka Toshibe , po dziesiecu latach cos pyklo i juz sie nie wlacza, elektrolity w kondesatorach juz nie mialy chyba siły na dalsze dzialanie.

oznacz moderatorów