anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ulubione wyszukiwania - kolejna funkcja zaorana?

Czaplicki-PL
#8 Zapaleniec#

Korzystałem przez lata z funkcji powiadomień o nowych ofertach, produktów trudno/rzadko dostępnych. Od jakiegoś czasu funkcja ta straciła całkowicie sens, bo dostaję dosłownie spam alertów z ofertami, które nijak mają się do moich poszukiwań. Rozumiem, gdy produkt jest podobny, sprzedający może wprowadzać w bład, ale po 1. przez lata działało to dobrze po 2. na załączonym screenie widać jak absurdalnie 'działa' to teraz.

Szukam 'stanisław szukalski album', dostaję ofertę która ma w tytule tylko 'Stanisław'. To jest nagminne, po prostu już doszedłem do konieczności wyłączania tych wyszukiwań bo to nie ma sensu, to jedno z moich ostatnich i pożegnanie z tą funkcją. Chyba, że jest szansa poprawy?
sdasdadsadsadsadsa.jpg

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Czaplicki-PL dziękuję za Twoje zgłoszenie! Rozumiem, że to denerwujące, przekazałam Twoje uwagi do zespołu, który zajmuje się zakładką Ulubione. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@Czaplicki-PL U mnie była taka sama sytuacja. Miałam ustawione wyszukiwanie rzadko dostępnego etui na narzędzia określonej marki, a dostawałam masowe powiadomienia o narzędziach tejże marki. Pomogło ustawienie w filtrach limitu kwotowego, ale to tylko dlatego, że etui jest tańsze niż narzędzia. Pomyśl, czy w Twoim przypadku dałoby się ustawić jakiś filtr eliminujący ten spam.

oznacz moderatorów

Czaplicki-PL
#8 Zapaleniec#

Dzięki, wiem - czasem kombinuję, ale nie zawsze się da. Szczególnie w przypadku książek/muzyki 🙂 

oznacz moderatorów

yogista
#1 Nowicjusz#

Nic się nie zmieniło. Od dłuższego czasu obserwuję postępującą degradację zawartości mailowych powiadomień z wyszukiwań zapisanych w "Ulubionych". Zupełnie, jakby przyjęto zasadę żywcem wyjętą z "Misia": "O, to masz pan ten płaszcz!" - i zamiast po prostu nie zwracać wyników, jeśli wyszukiwanych ofert aktualnie nie ma, zwraca się "cokolwiek". Poniżej skromna próbka z dzisiaj (takie kwiatki oglądam praktycznie codziennie).

yogista_0-1731153638082.pngyogista_1-1731153659621.png

yogista_2-1731153689351.png

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@yogista Allegro nic z tym nie zrobi. Takie są aktualne reguły wyszukiwarki. Kupujący ma widzieć jak najwięcej, nieważne, czego dokładnie szuka. A nuż się skusi na coś innego. Allegro nie jest zainteresowane klientami, którzy chcą dokonywać świadomych wyborów. Algorytmy wiedzą lepiej, co nam się przyda. Kuriera też wybierają za nas.

oznacz moderatorów