Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam nietypowe pytanie. Zainstalowałam aplikację mobilną InPost do zdalnego otwierania skrytek. Jak na złość na mój numer nie otrzymałam kodu weryfikacyjnego.
Podałam więc inny numer telefonu i kod otrzymałam.
W ustawieniach mojego konta Allegro dot. przesyłki podałam ten drugi numer telefonu.
Mam teraz pytanie, czy manager paczek InPost pobiera adres do wysyłki i numer telefonu do wygenerowania etykiety z tych ustawień, czy muszę zmienić także numer podany w ustawieniach konta?
Przepraszam, jeśli coś poplątałam.
@Wioletta2701 Czy nie łatwiej zapytać w InPost?
@br. Chodzi mi o to, że numer telefonu podajemy w dwóch miejscach na koncie użytkownika. W jednym miejscu do zmiany numeru telefonu wymagane jest podanie kodu, jaki przesyła serwis smsem. W drugim miejscu z danymi do przesyłki numer ten mogłam zmienić sama.
Chciałam zapytać, czy informacje do wygenerowania etykiety, w szczególności numer telefonu pobierane są z zakładki dane do przesyłki? Chodzi mi o to, by otrzymać kod do zdalnego otwierania skrytki na smsa.
InPost mi tu raczej nie pomoże, bo nie ingeruje w ustawienia na kontach użytkowników Allegro.
@Wioletta2701 Przecież skrytki w paczkomacie zdalnie nie otwierasz żadnym kodem, tylko przyciskiem w aplikacji inpostu. W telefonie musisz mieć włączoną lokalizację (GPS) i internet, żeby to zadziałało.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Nie korzystałam dotąd z tego rozwiązania. Obserwując ludzi, którzy zdalnie otwierali skrytkę paczkomatu wpisywali coś w telefonie, może dlatego sądziłam, że to kod.
Mnie chodzi głównie o to, że w zakładce danych do wysyłki zmieniłam numer telefonu, na który zarejestrowałam aplikację.
Jest jeszcze podany numer w ustawieniach konta - tam mam podany mój numer, na który nie mogłam zarejestrować aplikacji InPost.
Z której zakładki manager paczek InPost pobiera numer telefonu?
Numer zarejestrowany w aplikacji i numer w danych do wysyłki muszą być zgodne,
@akcesoria-net-pl
Tak, numery te są takie same 🙂 Jeśli z tej zakładki pobierany jest także numer telefonu, to już wszystko jasne 😊
@Wioletta2701 Naprawdę namieszałaś
Menadżer paczek służy do wysyłania paczek, numer telefonu jaki tam wpisałaś jest na stronie InPost w Menadżerze paczek.
Numer telefonu którym się posługujesz na Allegro masz w Twoich danych na Allegro.
Jezeli kombinujesz zmienić numer telefonu na taki na którym będzie działać aplikacja to najlepiej wejdź na swoje dane w Allegro i tam zmień na taki numer który będzie pasował do wszystkiego.
Bo tak jak teraz to nikt nie zgadnie co jest do czego.
@br. Sorki, że namieszałam, ale trudno mi opisać, zwłaszcza, jak zmierzam się z tym po raz pierwszy. Dzięki 😊
manager paczek InPost pobiera numer telefonu z danych do wysyłki
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄