anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usuwanie konta

mikefu
#1 Nowicjusz

Dlaczego wszyscy użytkownicy Allegro nie mają w widocznym dla nich miejscu opcji do usunięcia wszystkich swoich danych z serwisu zgodnie z regulacjami Unii Europejskiej?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mikefu bo zaraz przez przypadek "wszyscy" usuwali by sobie konta 🤣 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mikefu Żebyśmy mogli usunąć dane, konieczne jest najpierw rozwiązanie umowy z użytkownikiem. Pozwolę sobie zacytować fragment z tego artykułu - 
"Prawo do usunięcia danych nie jest prawem absolutnym i możemy odmówić usunięcia Twoich danych osobowych. Dzieje się tak, gdy istnieją okoliczności, na podstawie których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe po rozwiązaniu umowy."

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mikefu
#1 Nowicjusz

Przedmiot został sprzedany poza allegro przed zakończeniem aukcji. Klient zwlekał z decyzją. Jeżeli wpłacił pieniądze mogę je zwrócić, nie odpisał. Nałożenie kary przed rozpoznaniem sprawy jest niezgodne z prawem. Pytanie dotyczyło norm i regulacji europejskich. Nikt nie został wprowadzony w błąd. Aukcja była przeze mnie zakończona i usunięcia. Być może nastąpił błąd danych i opóźnienia. Jestem urażony Państwa decyzją dlatego rezygnuję z konta na allegro i domagam się usunięcia wszystkich moich danych.

oznacz moderatorów

mikefu
#1 Nowicjusz

Posiadam konto od 15 lat bez zarzutu prowadzę z powodzeniem aukcje na innych portalach.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mikefu We wskazanym przeze mnie artykule widnieje informacja, w jaki sposób możesz rozwiązać umowę. W tym celu skontaktuj się z nami przez formularz

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów