Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na maile nie powiązane z allegro przychodzą wiadomości które są oszustem i bądź próbą uzyskania danych,
dlaczego serwis tego nie ściga?
Ja otrzymałem już kilka takich wiadomości z maila kontakt@timtheiss.pl
a sama wiadomość poniżej
Sprawdź Allegro Pay i płać wygodniej |
|
@Twoj-Druk dziękuję za Twoje zgłoszenie! Bardzo proszę prześlij je do nas za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl.
wysłane
Przesłałem dwie wiadomości które miałem jeszcze nie usunięte z kosza
Witam jak tam zainteresowaliście się sprawą?
Bo do mnie ciągle przychodzą takie wiadomość
Temat:
09.04.2023, 18:20
, Akceptaacja nowych zasad w serwisie Allegro. 5B33FLW6M9
nadawca:
AIIegro <kontakt@elgal.co.pl>
kopie wysłałem na phishing@allegro.pl
@Twoj-Druk przykro mi, że wciąż otrzymujesz takie wiadomości i dobrze, że zachowujesz ostrożność, ponieważ nie są to wiadomości od nas. Zespół, który zajmuje się weryfikacją zgłoszeń, podjął działania.
Dostałam takiega maila, czy to jest autentyczna wiadomość od allegro, czy ktoś się podszywa ?
Rzadko autentyczna, jak prośba o potwierdzenie danych to oszustwo.
Też takiego dostałam, nadawca jest podejrzany, zgłosiłam więc do Allegro jako phishing.
Jeżeli udostępnia Pani zrzut ekranu, na Pani miejscu zamalowałąbym nazwisko i numer telefonu, bo każdy w sieci może to zobaczyć.
Ja też dostałem. Link przycisku AKCEPTUJ: [edytowano]
@BoboPL prześlij proszę tego maila na adres phishing@allegro.pl
Oczywiście wysłałem. Trochę mnie zastanawia widoczność mojego numeru telefonu w tym mejlu.
|
@sebao2s skoro wiesz co to jest to czemu podajesz link i narażasz innych ?
Wiemy wystarczy poszukać na forum ile jest postów 😄
@sebao2s dziękuję za Twoje zgłoszenie! Nie jest to wiadomość od nas, dobrze, że zachowałeś ostrożność.
Witam,
Dostałem taką wiadomość na e-maile i nie wiem, czy to nie próba wyłudzenia danych.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
pas77
Nie widać zdjęcia dopóki moderator nie zatwierdzi. Prób wyłudzenia jest tu od groma szczególnie z allegro lokalnie więc pewnie tak. Wszelkie informacje o sprzedaży z prośba o podanie maila, linkiem do banku, informacje o wygranej w loterii allegro, o zablokowaniu konta jak nie potwierdzisz danych z linkiem do tego itp to fejki.
@pas77 tak, to jest próba wyłudzenia danych, ponieważ ta wiadomość na pewno nie pochodzi od nas, więc nie klikaj proszę w żadne linki ani przyciski zawarte w tym mailu.
Dostałam maila od Allegro, że mam potwierdzić i zaakceptowac nowe reguły na Allegro. Wiadomość jest w
spamie i nie da jej się przesłać dalej. Czy to nie spam? Brak akceptacji w ciągu 3 dni spowoduje zablokowanie mojego konta.