Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uwaga na mail alleqro@gtafastmoney.pl podszywa się pod allegro i pod pozorem zaległych opłat próbuje wyłudzić przelew. U mnie była to kwota zaległości w mailu 2,54 zł a rzeczywisty przelew 300 zł.
@mlynos1 Już wszyscy o tym wiedzą 🙂
@WREDZIA-W1 No co Ty pierwszy post dzis 😄 powinni to jakoś podwiesić czy baner jak zakłada sie nowy temat na forum 🙂
Bo to spam jest sporo wątków na forum, maile biorą z list mailingowych i wysyłają jak leci a nóż ktoś sprzeda dane do konta bankowego 🙂
Dostałem to samo, to podpucha... wystarczy spojrzeć na maila z jakiego zostało to wysłane. Prawidłowy byłby costam@allegro.pl a nie, jak w moim przypadku alle@trspay.pl . Dodać do spamu i zapomnieć.
przyszedł mi taki mail
| ||
Prosimy o wpłatę 2.32. Potwierdzenie rejestracji oznacza akceptację Regulaminu Allegro. |
| ||
|
@aga_zeb Nastepujące kroki :
1. Przeczytaj posty o pishingu na tym forum
2. To nie jest email z adresu Allegro
3. Ni klikaj na nic, zignoruj
4. Napisz do allegro ( zgłoś)
Próba wyłudzenia hasła/pieniędzy
tak mi się wydawało dziękuję
Dostałam identycznego emaila.
to są fałszywe maile, chodzi o dostep do waszego konta bankowego,nie płaćcie!!!!
następny mail przyjdzie od:
Czy to jakaś mania jest, że każdy z osobna musi napisać o tym post?
Dziś otrzymałam wiadomość na maila ,że mam nie załacony rachunek w kwocie 2,32 zł z grożbą zamknięcia konta i podania do windykacji, widać od razu ,że to chodzi o wyłudzenie dostępu do konta bankowego,uwa żajcie, Allegro powinno wysłać odpowiednie ostrzeżenia dla allegrowiczów.
Tak tak wszyscy wiemy o tym jest kilka wątków na ten temat, nie klikać, kasować 🙂
buj siem! kosmici to wysłali! jusz niedógo pszylecom po ciebje!
czesc ja dzis wlasnie dostalem taki meil przed chwila z adresy payoner@payoner.pl Allegro Sp. z o. o. ze nie odnotowali wplaty do dnia dzisiejszego zobowiazania wynosi 3.32 wiec to oszusci wchodzilem na konto allegro i nic nie pisza ze zzalegam z czyms dziwne bo nie sprzedaje nic tylko kupuje wiec nie musze nic placic probowalem zaplacic logujac sie na strone banku nie chce mi przejsc dalej na szczescie a raz kazalo podac mi kod sms ktory nawet nie przyszedl smsem nic nie przyszlo wiec chyba mam zabezpieczenie w banku by nie robic przelewu i teraz czytam ze inni tez dostaliz innego adresu taka sama tresc wiec to oszusci sa?
@filipjurek1985, to wszystko oszusty, ale ogarnięci odbiorcy maili od razu je kasują 🙂
@filipjurek1985 jeżeli logowałeś się gdziekolwiek (do banku, na allegro) z linka w otrzymanym mailu, to proponuję od razu pozmieniać hasła i sprawdzić ustawienia bezpieczeństwa. Przy okazji sprawdziłbym historię transakcji na koncie..
Cześć. Ja też przed momentem dostałem e-maila o takiej treści:
Szanowny Pani/Panie, "Do dnia dzisiejszego nie odnotowaliśmy wpłaty Twojego zobowiązania. Zobowiązanie na dzień dzisiejszy wynosi 2.32, aby zapobiec blokadzie konta prosimy o natychmiastową wpłatę. Brak wpłaty równoznaczny jest z rozwiązaniem umowy, blokadą konta i przekazaniem długu do windykacji"
E-mail przyszedł z adresu: payoner@payoner.pl |
usuń, to nie allegro przecież 🙂
Witam dziś otrzymałem wezwanie o przelanie 2.32PLN żebym korzystał dalej z konta mam przelać w innym przypadku bede mial zablokowane konto