anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga oszuści

rafal2014
#7 Wielbiciel#

Uwaga na mail alleqro@gtafastmoney.pl  podszywa się pod allegro i pod pozorem zaległych opłat próbuje wyłudzić przelew. U mnie była to kwota zaległości w mailu 2,54 zł a rzeczywisty przelew 300 zł.

oznacz moderatorów
86 ODPOWIEDZI 86

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@rafal2014 dziękujemy za czujność. Jeśli otrzymasz inne, podobne tego typu wiadomości prosimy o kontakt. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Nino33
#7 Wielbiciel#

Na pocztę dostałem taką treść. Oczywiście nie płacę bo nie mam zaległości

Nino33_0-1581452163569.png

Część zobowiązania na Twoim koncie nie została uregulowana. Prosimy o wpłatę 2.54 zł. W przypadku nie zaksięgowania płatności w ciągu 2 dni, na Twoje konto zostanie nałożona blokada, następnie dług zostanie przekazany do windykacji.

Aby uniknąć konsekwencji, prosimy o wpłatę 2.54 zł .

oznacz moderatorów

karson6
#8 Zapaleniec#

Ja też dostałem mail z alleqro@gtafastmoney.pl  

Część zobowiązania na Twoim koncie nie została uregulowana. Prosimy o wpłatę 1.98 zł. W przypadku nie zaksięgowania płatności w ciągu 2 dni, na Twoje konto zostanie nałożona blokada, następnie dług zostanie przekazany do windykacji.

Masz pytania? Skorzystaj z Centrum Pomocy 

Allegro.pl sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Grunwaldzkiej 182, 60-166 Poznań, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000635012, kapitał zakładowy: 34 000 000 złotych, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 525-26-74-798, REGON 365331553

UWAGA OSZUŚCI 

oznacz moderatorów

JacekJakubJ
#7 Wielbiciel#

Dokładnie tak, ja również miałem zapłacić 1.98. rzeczywiście zalegam 5,50, straszyli mnie windykacją w przypadku nieuregulowania zaległej kwoty. Pozdrawiam, nic przyjemnego.

oznacz moderatorów

karson6
#8 Zapaleniec#

Ja też dostałem mail z @gtafastmoney.pl  

Część zobowiązania na Twoim koncie nie została uregulowana. Prosimy o wpłatę 1.98 zł. W przypadku nie zaksięgowania płatności w ciągu 2 dni, na Twoje konto zostanie nałożona blokada, następnie dług zostanie przekazany do windykacji.

Masz pytania? Skorzystaj z Centrum Pomocy 

Allegro.pl sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Grunwaldzkiej 182, 60-166 Poznań, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000635012, kapitał zakładowy: 34 000 000 złotych, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 525-26-74-798, REGON 365331553

UWAGA OSZUŚCI 

oznacz moderatorów

karson6
#8 Zapaleniec#

Ja też dostałem mail z @gtafastmoney.pl  

UWAGA OSZUŚCI 

oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_Wypadałoby usunąć fragment maila, który można otworzyć, gdyż jest podlinkowany, albo usunąć podlinkowanie, by nikt nań nie wszedł.

Wiola
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Wioletta2701 Masz rację, dlatego wszystkie linki są już usunięte, tak by nie kierowały do fałszywych stron.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

dyciek2
#7 Wielbiciel#

Witam.Dzisiaj otworzyłem pocztę i dostałem mejla że mam do zapłaty 1,98zł.Oczywiście nie wchodzę dolej i nie płacę.Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@dyciek2 Wzorowe postępowanie 😉 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Rosomak60
#8 Zapaleniec#

Szanowna Pani Moderator. Jestem w podobnej sytuacji co Pani wcześniejszy rozmówca. Proszę jednak o sugestię co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić, gdyż sama czujność i zgłaszanie Pani kolejnych przypadków prób wyłudzeń (u mnie chodzi o 1,98 zł) jest w mojej ocenie zbyt słabą formą walki w naciągaczami. Dziękując za dotychczasowe zaangażowanie proszę o podpowiedź : co w tej sprawie jeszcze można zrobić. Z poważaniem Rosomak60

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Rosomak60 Prześlij proszę tego maila przy użyciu opcji [prześlij dalej jako załącznik] lub [prześlij dalej] na adres phishing@allegro.pl

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Rosomak60
#8 Zapaleniec#

Dziękuję Pani za szybką odpowiedź. Przesłałem dalej na phishing@allegro.pl Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

pusik36
#7 Wielbiciel#

Również dostałem taki kwiatek tylko adres jest inny. wygląda tak: Allegro Sp. z o. o. <payoner@payoner.pl>

Szanowny Pani/Panie,

Do dnia dzisiejszego nie odnotowaliśmy wpłaty Twojego zobowiązania. Zobowiązanie na dzień dzisiejszy wynosi 2.32, aby zapobiec blokadzie konta prosimy o natychmiastową wpłatę. Brak wpłaty równoznaczny jest z rozwiązaniem umowy, blokadą konta i przekazaniem długu do windykacji.

oznacz moderatorów

przysmakowopl
#9 Pomysłodawca#

Wysyłajcie próbki takich maili do niebezpiecznik.pl i zaufanatrzeciastrona.pl 

oznacz moderatorów

Nazguul
#7 Wielbiciel#

Ja dostałem z allegro@metropol23.net.pl. Z ciekawości zajrzałem na link płatności, ale już google go oflagował. Więc nie wiem na ile chcieli mnie oszukać.

oznacz moderatorów

jacorex32
#7 Wielbiciel#

Ja również dostałem maila od allegro@metropol23.net.pl Do dnia dzisiejszego nie odnotowaliśmy uregulowania Twojego zobowiązania. Konieczne jest uiszczenie wpłaty w wysokości 1.98, aby zapobiec blokady konta. Jeżeli wpłata nadal nie zostanie uregulowana - Twój dług przejmie firma windykacyjna.

oznacz moderatorów

JacekG9
#1 Nowicjusz#

Także dostałem 28 lutego identyczny mail. Można się naprawdę pomylić.

oznacz moderatorów

cloudcloud
Była Moderatorka
Była Moderatorka

Dobrze, że byłeś czujny 👌 

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów