Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś włamał mi się na konto proszę o konsultacje lub kontakt telefoniczny
@MonsterHighh sprawdziliśmy już Twoje konto, ale nie ma tutaj przesłanek do uznania, że doszło na nim do włamania. Co dokładnie Cię zaniepokoiło?
W czacie na górze w wiadomościach pojawiły się wysyłane wiadomości typu:
Filiżanka i spodek do espresso lubiana celebration
Witam proszę o adres mailj,estemy, zainteresowany zakup przez allegro
i inne to nie ja je adresowałam do tych sprzedawców chciałabym prosić o ochronę konta lub numer kontaktowy aby podjąć działania zabezpieczające ze strony allego.
@MonsterHighh Taki maile to norma na Allegro, typowe działania oszustów. Możesz zgłosić na phishing@allegro.pl
Do włamania to jeszcze daleka droga. Jeśli chcesz specjalnej ochrony swego konta to niestety musisz prywatnie poszukać, nie słyszałem żeby Allegro wykonywało takie usługi.
Jeszcze raz dziękuje za pomoc i informacje życzę wszystkiego dobrego.
@MonsterHighh dziękuję, dział bezpieczeństwa potwierdził włamanie, ale jeśli zmieniłaś już hasło i włączyłaś logowanie dwuskładnikowe to wszystko powinno być w porządku. Polecam jeszcze przeskanowanie komputera programem antywirusowym.
@MonsterHighh A ja jestem ciekaw co chcesz konsultować i z kim. Masz nadzieję że włamywacz do ciebie zadzwoni?
Jeżeli masz dostęp do konta zmień natychmiast hasło, wprowadź dwustopniowe logowanie. Oszacuj straty jeśli są, spróbuj zablokować ewentualne działania włamywacza.
Poproś Allegro o pomoc poprzez standartowy kontakt.
Jeżeli nie masz dostępu do konta trzeba jak najszybciej zablokować konto i tylko w takim przypadku pomoc moderatorek jest potrzebna. Ale formalne zgłoszenie włamania jest i tak potrzebne.
Hasło zmienione plus wprowadziłam logowanie dwuetapowe , dziękuje za informacje.
Właśnie chciałam skonsultować się w sprawie włamania aby ktoś mi pomógł poprowadzić tą sprawę dalej bo niezbyt jestem rozpoznana co i jak teraz robić aby moje dane osobowe dalej nie szły w eter i aby można było namierzyć z jakiego miejsca jakich danych było logowanie na moje konto. Czy jest taka możliwość?
@MonsterHighh sprawdzimy dokładnie Twoje konto, ale czy możesz przesłać mi zrzuty tych wiadomości?