anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Włamanie na konto

MonsterHighh
#3 Debiutant#

Ktoś włamał mi się na konto proszę o konsultacje lub kontakt telefoniczny

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MonsterHighh sprawdziliśmy już Twoje konto, ale nie ma tutaj przesłanek do uznania, że doszło na nim do włamania. Co dokładnie Cię zaniepokoiło? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MonsterHighh
#3 Debiutant#

W czacie na górze w wiadomościach pojawiły się wysyłane wiadomości typu:

Filiżanka i spodek do espresso lubiana celebration

Witam proszę o adres mailj,estemy, zainteresowany zakup przez allegro

i inne to nie ja je adresowałam do tych sprzedawców chciałabym prosić o ochronę konta lub numer kontaktowy aby podjąć działania zabezpieczające ze strony allego.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@MonsterHighh  Taki maile to norma na Allegro, typowe działania oszustów.  Możesz zgłosić na phishing@allegro.pl

Do włamania to jeszcze daleka droga.  Jeśli chcesz specjalnej ochrony swego konta to niestety musisz prywatnie poszukać,  nie słyszałem żeby Allegro wykonywało takie usługi.

oznacz moderatorów

MonsterHighh
#3 Debiutant#

Jeszcze raz dziękuje za pomoc i informacje życzę wszystkiego dobrego.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MonsterHighh dziękuję, dział bezpieczeństwa potwierdził włamanie, ale jeśli zmieniłaś już hasło i włączyłaś logowanie dwuskładnikowe to wszystko powinno być w porządku. Polecam jeszcze przeskanowanie komputera programem antywirusowym. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@MonsterHighh  A ja jestem ciekaw co chcesz konsultować i z kim. Masz nadzieję że włamywacz do ciebie zadzwoni?

Jeżeli masz dostęp do konta zmień natychmiast hasło,  wprowadź dwustopniowe logowanie. Oszacuj straty jeśli  są, spróbuj zablokować ewentualne działania włamywacza.

Poproś Allegro o pomoc poprzez standartowy kontakt.

Jeżeli nie masz dostępu do konta trzeba jak najszybciej zablokować konto i tylko w takim przypadku pomoc moderatorek jest potrzebna. Ale formalne zgłoszenie włamania jest  i tak potrzebne.

oznacz moderatorów

MonsterHighh
#3 Debiutant#

Hasło zmienione plus wprowadziłam logowanie dwuetapowe , dziękuje za informacje. 

Właśnie chciałam skonsultować się w sprawie włamania aby ktoś mi pomógł poprowadzić tą sprawę dalej bo niezbyt jestem rozpoznana co i jak teraz robić aby moje dane osobowe dalej nie szły w eter i aby można było namierzyć z jakiego miejsca jakich danych było logowanie na moje konto. Czy jest taka możliwość? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MonsterHighh sprawdzimy dokładnie Twoje konto, ale czy możesz przesłać mi zrzuty tych wiadomości? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

MonsterHighh
#3 Debiutant#

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów