anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Whatsapp i reklamacja.

Client:108395175
#9 Pomysłodawca#
  • Witam, kupiłem hulajnoge i kupujący mówi żeby pisać reklamacje na whatsapp. Podał numer i pisałem z kimś. Napisałem że hulajnoga ma wadę wyslalem film i napisałem że chce zwrotu pieniędzy. Od tego momentu minęło 10 dni i do dnia dzisiejszego cisza i zero kontaktu, napisali tylko że mam czekać bo oni jeszcze do kogoś muszą napisać. Pomocy, co mam zrobić? Rozumiem, ze gdy minie 14 dni to reklamacja na whatsapp zostanie uznana i dostanę zwrot pieniędzy?? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

#9 Pomysłodawca#

Tutaj mam screena konwersacji z whatsapp 

1000001473.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:108395175 załóż proszę sprzedającemu dyskusję w tej sprawie. Po 24h możesz w niej poprosić o pomoc pracownika Allegro. Będzie to bezpieczniejsza  metoda niż whatsapp. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Tak zrobiliśmy z kolegą, bo on mi kupił i sprzedajacy chciał te filmy co z whatsapp, to wysłaliśmy i teraz czekamy znów na odpowiedź. 

Ps. Będę tutaj pisał jak to dalej wygląda. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Tak odpisał właśnie. 

1000001478.jpg

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:108395175 

O, od myfrienda. No to pisz, bo jestem ciekawy jak się skończy story.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Witam, złożyliśmy reklamacje czy rekojmie na allegro i od 6 marca do teraz nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Rozumiem że po 14 dniach, reklamacja zostaje uznana, czyli 20 marca?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dyskusje należy po 14dniach odznaczyć jako nierozwiązana!

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Okej i co wtedy się dzieje, jeśli tak zrobimy?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wtedy dostajesz możliwość złożenia wniosku o rekompensatę Allegro protect.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Super, dziękuję uprzejmie za pomoc! Czekamy w takim razie na rozwój sytuacji i zobaczymy co dalej z tego będzie. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

👍

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Jak jest liczona reklamacja na allegro? Bo z tego co czytam, to nie ma nigdzie napisane czy to dni robocze czy kalendarzowe. 

Dyskusje zaczęliśmy z kolegą 6 maja, czyli do kiedy sprzedawca ma czas na odpowiedź.. 20 maja w poniedzialek?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

👍

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Witam ponownie, wczoraj w związku z tym że był 14 dzień dyskusji i sprzedawca nie dał odpowiedzi na rekojmie chciałem zamknąć dyskusje jako nierozwiazana. Wcislem więc przycisk zakończ dyskusje i automatycznie dało jako rozwiązana, nie miałem możliwości wyboru. 

Chciałbym z kolegą skorzystać z allegro protect, co w związku z tym mamy dalej zrobic skoro tak się stało. A sprzedawca nie chce oddać pieniędzy?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Może trzeba bylo poczekac do konca 14 dnia czyli do północy 21 maja i dziś miałbyś wybór nierozwiązanej dyskusji dopiero. 

musisz ją otworzyc ale znowu: sam nie otworzysz, tzreba klikac i prosić innych

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Już Pani pomogła i dala sprawę dalej. Dziękuję za pomoc 

oznacz moderatorów