- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam znalazłam dzisiaj w skrzynce pocztowej na spamie wiadomość od Allegro o rzekomej wygranej w programie lojalności, podejrzewam, że to oszustwo nie sprawdzałam dokładnie tego maila, wolałam nie ryzykować wejściem na jakąś stronę. Treść wiadomości brzmi tak "Gratulacje! , GwiazdkakZ ostałeś wybrany do udziału w naszym Programie lojalnościowym dla ZA DARMO!" Dodatkowo wiadomość jest od tego adresu OrderN-802986453@mail.4308912712.com @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Wisieenka567890 tak, to próba wyłudzenia danych, więc nie klikaj w żadne linki z tej wiadomości i prześlij ją proszę do nas za pomocą funkcji "przekaż dalej" na adres: phishing@allegro.pl. Z góry bardzo dziękuję 🙂
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
też dostałem tego samego maila i przesłałem go do phishing@allegro.pl
Nie otwierałem go ani nie klikałem.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Co jeśli kliknęło się w tego linka?😞 @_HolaOla_

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:54103435 Prawdopodobnie na tej stronie było miejsce na podanie swoich danych bankowych. Jeśli ich nie podano, to nic nie powinno się wydarzyć, chociaż dla pewności najlepiej przeskanuj swoje urządzenie programem antywirusowym.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Znalazłem taką wiadomość z datą 16.04.23.
Więc nadal oszuści działają.Nic z nią nie robiłem.Przesłałem na phishing@allegro.pl.