Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,coś dziwnego dzieje się z płatnościami ,ostatnio kupowałem więcej na allegro w tym od kilku sprzedawców po kilka przedmiotów . Zapłacone zaraz po aukcji przez Payu .Paczki do mnie dotarły a tu sprzedający po twierdza ,że nie otrzymali zapłaty .Wysłałem status jaki u mnie się pojawia (płatność zakończona z numerem płatność ).Pierwszy przypadek kupowałem pojemniki myślałem ,że facet coś kombinuje .ale drugie zakupy łączne u kolejnego sprzedawcy różne papiery toaletowe .Dokładnie to samo to już wiem ,że coś się dzieje .Teraz co odebrałem paczkę ze słodyczami dla dzieciaków (nadane na paczkomat)od innego sprzed kilka różnych aukcji .Nawet do domu nie dotarłem sms nie odnotowaliśmy wpłaty ...Tyle lat jestem na allegro i sporo kupuje nie miałem takich akcji .Może serwery przeciążone .Jeszcze dodam ,że kasa z konta pobrana .Ktoś też tak ma ?
@SSLAWOJ Czy dostałeś maile "Sprzedający otrzymał Twoją wpłatę"?
Dziwne to wszystko. Napisz tutaj:
Wszędzie mam status płatność zakończona z godziną i sprawdzałem tak zanotował mój bank Satander.To pojawiło się u trzech sprzedawców u jednego wpłata łączna z dwoma sprzedawcami (tamta dwójka nic nie zgłaszała ) Z powodu pandemi sporo zakupów robiłem na allegro i nik oprócz tych trzech sprzedawców nie zgłaszał problemu.
@SSLAWOJ Może to oni przeoczyli wpłaty w ferworze sprzedaży? Napisz im, żeby dokładnie sprawdzili. Podaj im numery transakcji. Jak nie znajdą i będą się upierać, że nie mają, napisz wiadomość do Allegro, na formularzu z linku.
Napisałem zaraz po wiadomość od nich z kopią tego co mi się pojawia w statusie przy aukcji .
Odpisał mi pierwszy sprzedawca ,że ma zduplikowane zamówienie .Po pierwsze jak by było zduplikowane to w zakładce miał bym wszystko razy dwa .Po drugie przecież każde zamówienie ma swój numer jak można to zdublować ? Płatność jedna za konkretne przedmioty.Po kliknięciu na zapłać płaci wszystko co kupiłem przekierowuje na stronę banku.Płace pokazuje się status zapłacone .
Wklejam
Dzień Dobry
Dziękuję za wiadomość
Zdublowali Państwo zamówienie i jedno jest nieopłacone
Wystąpię o zwrot prowizji – proszę o potwierdzenie
Pozdrawiam/best regards
Piotr Mokwiński
From: SSLAWOJ (Allegro) <zv44c5n5a3@allegromail.pl>
Sent: Friday, March 27, 2020 9:30 AM
To:biuro@lacarte.pl
Subject: Odp: Brak wpłaty za zamówienie.
Po przelewie płatność zakończona teraz zmiana statusu na dostarczona
Płatność
Przelew24
P24
31 marca 2020, 00:40
dee7270e-72d6-11ea-8a66-6357e527a952
PłatnośćPrzelew24
PAYU
30 marca 2020, 11:02
09a60509-7265-11ea-941f-cb8d93bbd903
PłatnośćPrzelew24
PAYU
21 marca 2020, 14:34
67b19408-6b78-11ea-be85-63b85be63b51
@SSLAWOJ Obawiam się, że sprzedawca ściemnia, by dostać zwrot prowizji. Gdyby zamówienie było zdublowane, to tak samo byłoby w Twojej zakładce Kupione.
Dziękuję za odpowiedz .Choć wydaje mi się ,że jeden to może tak ale aż trzech to raczej nie sądzę ...Raczej może serwer przeciążony .
No nic pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi .
@SSLAWOJ Najlepiej zrobisz, jak napiszesz do Allegro. Niech oni to wyjaśniają. Dobrej nocy:)
@SSLAWOJ to dość dziwna sytuacja, napisz mi proszę numery ofert, których dotyczyły te sytuacje 🙂 Sprawdzę to.
Witam ,poproszę na priv. [edit] bo nie wiem czy tu mam napisać ?
Proszę do mnie napisać na [edit] to wszystko prześlę .
@SSLAWOJ Napisz tutaj numery tych ofert,
to jest ok 40 pozycji tak to wyśle kopię
(8954429699)(9029504294)(8616392247)(9029713839)(9029713839)(7435291678)(7932885072)Vangusto żelki koktajlowe wielosmakowe 1kg
Vangusto żelki węże owocowe kolorowe 1kgŻelki WOOGIE Sticks Apple Jabłkowe 85 g
Żelki gumix owocowe Vangusto 80 g MIĘKKIEł
Żelki malinki owocowe Vangusto 80 g MIĘKKIE(8247694194)
(7272788256)
Dodam ,żeby była jasność towar wysłany już u mnie w domu .Kupuje u sprawdzonych ludzi z pozytywnymi komentarzami (super sprzedawca )widać ,że uczciwi .Coś musi być w systemie .
32 AUKCJE