anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Co mam zrobić? 23 wrz 2021kupiłam towar i on dziś (26 I 2023) wrócił

allegro-priv
#8 Zapaleniec#

Kupiłam 23 wrz 2021 towar, (numer aukcji 11151609441), usunęłam aukcję bo była stara , a on dzisiaj wrócił do mnie powód - że nie został podjęty. Towar był źle opisany zamawiałam 40, przyszedł rozm mniejszy to zapewne 38, więc jgo po prostu zakleiłam i wygenerowałam zwrot (w załączeniu) i wstawiłam do paczkomatu Allegro One. Przypuszczam, że dostawca nawet nie wie, że coś poszło nie tak, bo paczka wróciła jako nieodebrana. Skan naklejki mogę przesłać, kod nadania zwrotu: 655 55 345 . Co teraz? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

az1rael
#21 Demiurg#

Napisane tak chaotycznie że nie wiadomo o co chodzi że niby paczka wracała prawie 1.5 roku ale w koncu wróciła do nadawcy ? Hę?

oznacz moderatorów

allegro-priv
#8 Zapaleniec#

A kim ty właściwie jesteś? oznaczyłam moderatorów, nie prosiłam innych opinię. Nie odpowiadaj, chyba ze jesteś moderatorem

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@allegro-priv  Żeby tutaj napisać nikt nie ma obowiązku przedstawiać się, ani prosić cię o pozwolenie czytania i komentowania. To jest forum publiczne dla wszystkich użytkowników.

Nie masz prawa tak pisać...😡

A w temacie:  możliwe że przesyłki nie odebrałaś, więc przyszła ponownie.  Paczka jest twoją własnością możesz robić z nią co chcesz, oczywiście wszystko na twój koszt.

Terminy rezygnacji, odstąpienia od umowy dawno już minęły.

oznacz moderatorów

allegro-priv
#8 Zapaleniec#

Nie masz racji. Jeśli rozmawiasz z kimś w autobusie to nie życzysz sobie żeby ktoś nieproszony się wtrącał.  

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak ktoś zakłada wątek i pisze na AG to każdy ma prawo dopowiedzieć, nie chcesz nie pisz na forum> masz zakładki z pomocą!😕

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@allegro-priv A gdzie tabliczka "Uwaga zła użytkowniczka - nie komentować?"👿

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ktoś śmiał Ci zwrócić uwagę!!! 🤣

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@allegro-priv sprawdziłam to. 
U tego sprzedającego złożyłaś min. 3 zamówienia. 
1. Zamówienie nr 142014a2-1c9e-11ec-b760-3f408e6bfd89 (oferta: 11151609441) data: 23.09.2021.
2. Zamówienie nr  c03525e2-9052-11ed-bf27-79f0ecbb325a (oferta: 13081565506) data: 9.01.2023 to zamówienie nie zostało opłacone.
3. Zamówienie nr d2b9d672-82fb-11ed-a4f7-e9b76a0b6584 (oferta: 13017332718) data: 23.12.2022 i za to zamówienie sprzedający zwrócił Ci wpłatę (dnia 14.01.2023) i to jest to zwracane zamówienie. 

W tej sytuacji najlepiej będzie, jeśli napiszesz wiadomość do sprzedającego, aby dowiedzieć się co zrobić z towarem, który do Ciebie wrócił.  Przywróciłam ten zakup do Twojej zakładki, aby łatwiej było Ci go odnaleźć. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

allegro-priv
#8 Zapaleniec#

Dziękuję la-niko porozumiałam sie ze sprzedającym. Wyjaśniliśmy sprawę. 

A tak na marginesie. Paczkomaty Allegro One to jakaś pomyłka. Trzeba się cały czas zajmować paczkami, ze by nie przegapić czegoś co czeka w waszym paczkomacie. Powinniście popatrzeć na Inpost. Tam jest wzorcowo. Paczka w paczkomacie, sms w telefonie. Zamierzacie zawsze utrzymywać przybycie paczki w tajemnicy?

Ten sprzedawca nie zauważył że jakaś paczka jest do odbioru. Ja przed chwilą przegapiłam odbiór paczki. Naprawdę nie można tego ucywilizować? Przecież strzelacie sobie w stopę. A może ja się złoszczę, a można to gdzieś ustawić?

oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

W mnie w paczkomacie Allegro One skaner nie czyta etykiet wieczorem dlatego paczki trzeba nadawać tylko gdy jest jasno. I jak tu żyć - jak te paczki nadawać?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Teraz w okresie zimowym dzionek krótki i mało czasu na nadawanie ale pocieszające jest to że dni się coraz bardzie wydłużają i może Ci światła starczy by nadać w terminie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@majster_man czy możesz podać numer automatu paczkowego, o którym piszesz? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@allegro-priv powiadomienia (w formie powiadomienia push) o odbiorze przesyłki z Allegro One Box otrzymasz, jeśli korzystasz z aplikacji Allegro. 
Wiadomość e-mail wysyłamy zawsze i nie ma możliwości odznaczenia tego, natomiast powiadomienia w aplikacji możesz ustawić tutaj

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów