Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy to zgodne z prawem, aby firma ograniczała prawo do zwrotu towaru? Podaję przykład takie aukcji:
W warunkach ograniczonego prawa odstąpienia od umowy jest taki zapis: "Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli kupujesz produkt, który podlega wahaniom na rynku finansowym, które mogą wystąpić przed upływem terminu odstąpienia od umowy, a sprzedający nie mają na to wpływu. Do tych produktów zaliczamy m.in. sztabki złota, srebro i platynę." Jednak produkt z tej aukcji nie zalicza się do takiej kategorii, więc nie bardzo rozumiem, dlaczego sprzedawca (firma) ogranicza prawo odstąpienia od umowy?
Coś nowego, zgłosimy ofertę: @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ten sprzedawca chyba we wszystkich ofertach ma ograniczone prawo odstąpienia.
Zobaczymy bo Ja także nie spotkałem żeby tego typu był zapis ale ????
Ale rozumiem, że takie ograniczanie prawa odstąpienia od umowy przez firmę nie jest zgodne z prawem?
@Aleksa27 są prodikty Ustawowo wyłączone ze zwrotu , ale nie dotyczy to na pewno halogenów .
@Aleksa27 ograniczanie prawa do odstąpienia jest zgodne z prawem ale ten towar nie kwalifikuje się do takiego ograniczenia
@Aleksa27 Nie do końca, są artykuły które można wyłączyć z prawa zwrotu takie jak , żywność higiena i inne albo ograniczyć prawo zwrotu ale nie z pewnością te.
@Aleksa27 Zgłosiłam tę ofertę do weryfikacji. Jeśli doszło do naruszenia zasad, zostaną podjęte odpowiednie działania.