Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór,
wypełniłem ankietę Allegro złożoną z kilku pytań i wygrałem wiertarkę Makita za 9 zł .Zapłaciłem kartą.
Chciałem zapytac czy ta ankieta jest naprawde firmowana przez Allegro i czy nie będę miał dodatkowych opłat
@ksiegarniarelax Nie słyszałem jeszcze do żadnej ankiecie Allegro w której można wygrać wkrętarkę za 9 zł. Jeśli podałeś dane karty to polecam ją zastrzec dopóki się nic nie wyjaśni…
lepiej sprawdź saldo w banku
Coś tu nieładnie pachnie ?
zgłosiłem zastrzeżenie w banku Dziekuję
Ktoś próbował CI zreperować kieszeń.
@ksiegarniarelax czy posiadasz jakąś wiadomość (np. e-mailową, która potwierdza udział w tej ankiecie) lub zrzuty ekranu?
Jeśli posiadasz wiadomość e-mail, to prześlij ją proszę za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl, odpowiedni zespół zweryfikuje to zgłoszenie, a jeśli masz zrzuty ekranu to prześlij je proszę tutaj lub na adres spolecznosc@allegro.pl.
Zweryfikuję co to za promocja, przyznam, że nie znalazłam informacji na jej temat i brzmi to podejrzanie, dlatego dobrze, że zastrzegłeś kartę w banku.
Ja zostalam Przekierowana do takiej strony, niby trzeba zapłacić 9zl za wysyłkę.
To jest oszustwo! moim zdaniem.
@Patkaa11 to nie jest nasza promocja i bardzo proszę nie podawaj żadnych danych na tej stronie, a dla pewności przeskanuj urządzenie programem antywirusowym.
Trudno żeby allegro coś dało za frik ,a pochopna decyzja o "takiej okazji" może być kosztowna . Jak to mówią "licho nie śpi ,licho czuwa" i szuka takich co im lampka opatrzności nie świeci . Prościej dla portalu jest zablokować komuś konto za byle co niż uporać się z takimi oszustami.
@ksiegarniarelax dziękuję, to na pewno nie jest nasza promocja i nasza strona, bardzo dziękuję za zrzuty, prześlę je do działu, który zajmuje się phishingiem.
Że też są jeszcze ludzie, którzy wierzą we wróżki, elfy i to, że Elvis żyje > także w to, że Allegro coś daje "za darmo"
Gdybym uwierzył,to nie pisałbym tutaj.Swoja drogą uważam,ze jest to karygodne,że jakaś nieznana firma wykorzystuje symbolikę Allegro.Pozdrawiam
Bardzo dobrze zrobiłeś.
@ksiegarniarelax Ładnie to nazwałeś: "wykorzystuje symbolikę Allegro"
Ja spotkałem się z czymś gorszym, są oszuści którzy wykorzystują wynalazki Allegro na przykład wysyłanie foto dowodu osobistego.
Wczoraj dostałem taką wiadomość:
Nic nadzwyczajnego, próba wyłudzenia, jak każda inna, ale ten wymóg wysłania kopii dowodu osobistego to moim zdaniem plagiat. Wysyłanie fotek dowodu osobistego to jest wynalazek Allegro i właśnie dział bezpieczeństwa Allegro powinien podjąć działania prawne o odszkodowanie od firmy Baker ONZ.
No chyba że jest to działanie legalne z udzieleniem licencji przez Allegro?