anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wyszukiwarka pokazuje setki ofert niezwiązanych z poszukiwanym przedmiotem

nabis1
#1 Nowicjusz
  • od jakiegoś czasu gdy wpisuje w wyszukiwarkę tytuł poszukiwanej książki dostaje setki wyszukiwań niewiele związanych z tym tytułem - np. bylina rewolucja husycka - to dostaje odpowiedzi z jakimiś bylinami roślin. co więcej - codziennie dostawałem maila z poszukiwanymi przeze mnie tytułami i były to rzeczywiście oferty odpowiadające zdefiniowanemu tytułowi  - teraz dostaje mnóstwo śmieci nie mających nic wspolnego z poszukiwanymi książkami.
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@nabis1 czy możesz pokazać mi zrzuty swojego ekranu z tego wyszukiwania? Jaką dokładnie frazę wpisujesz w okno wyszukiwarki? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

keretey
#9 Pomysłodawca

Inny przykład bardzo prosty

Effekt neu podręcznik - wyszukuje też ćwiczenia

Effekt neu ćwiczenia - wyszukuje też podręcznik

Effekt neu 4 podręcznik - wyszukuje części 1, 2, 3, 4 i 5 podręcznika i ćwiczeń 

I teraz droga moderatorko:

Proszę spróbować wyszukać jednej wysyłki (dawniej szukaj wielu):

Effekt neu 4 podręcznik

Effekt neu 4 ćwiczenia

Znajduje wszystkie możliwe kombinacje, ale np. Sortowanie po cenie proponuje się tego zapytania zestaw 2x ćwiczenia numer 1 (effekt neu ćwiczenia 1 x2). To rok temu działało...

oznacz moderatorów

Jamest
#9 Pomysłodawca

Norma, robienie z serwisu burdelu tak jak byłej Tablicy. Nic na to nie poradzisz. Tam siedzą od ładnych lat same krety, ażeby do końca serwis zniszczyć. Zresztą już teraz jest on coraz bardziej bezużyteczny. 

oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

Coraz trudniej wyszukać potrzebny produkt.

Coraz więcej czasu potrzeba na znalezienie tego, czego się aktualnie szuka.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To normalne, podobno dla naszego dobra i podobno się przyzwyczaimy... (ja się przyzwyczaiłam owszem do kilkunastu nowych sklepów).

Jak dasz im link to zgłoszą i być może coś tam poprawią w tym konkretnym wyszukiwaniu. 

W innych wynikach nadal będzie to samo. Tu tak działa wszystko. Pousuwali wszystko co przydatne kupującym. Popsuli wszystko co było przydatne sprzedającym. W razie czego stosują politykę skłócania jednych z drugimi, obciążając zwykle sprzedających za dziwne "kwiatuszki" portalowe. Potem klient się drze na sprzedawcę, że miał wysłać tego samego dnia. Sprzedawca odpowiada, że miał 2 dni na wysłanie, a klient tego samego dnia wystawił nega za brak wysyłki. A to Allegro pokazało klientowi wysyłkę jeszcze dziś i ukryło tam gdzie nikt jej nie znajduje deklarację dotyczącą wysyłki sprzedającego.  I tak ze wszystkim. Klientowi- dostawa na jutro, sprzedawcy - brak możliwości zamówienia podjazdu na dziś, potem jeszcze klientowi - przesyłka opóźniona.  Zakupy są teraz wieczna komedią. 

Kiedyś się tu przychodziło po dosłownie wszystko. Od pie.rdó.łki kolekcjonerskiej, przez ciuchy, książki, muzykę po  karton mleka jak się nie chciało ze sklepu taszczyć. Teraz większości tego już nie ma. Tak utrudnili sprzedawcom życie, że większość towarów niestandardowych znikła. Tak utrudnili kupującym wyszukiwanie, że szukają teraz wszędzie gdy jeszcze nie dawno szukali tylko na Allegro.  Jak coś nawet jest to cena z kosmosu, jak cena o dziwo dobra to ograniczenie sztuk i i tak się nie opłaci z wysyłką. 

Allegro stało się portalem gdzie się przychodzi po to czego Chińczycy nie sprzedają na swoich, a i to nie koniecznie bo jest jeszcze O i V. które nieraz mają większy wybór....

Allegro samo wygoniło klientów. To najdziwniejsza taktyka sprzedażowa jaką widziałam. Normalnie firma chce przyciągnąć klientów i robi wszystko dla ich wygody. Tutaj po kolei zabierają lub psują każdą użyteczną funkcję. Gdy klient mówi, że coś nie działa to zamiast to poprawić traktują go jak 2 latka i udając, że nie widzą problemu tłumaczą iż obecnie działa tak i tak... Nie ma się co dziwić, że wkurzony człowiek idzie wszędzie indziej, nikt nie lubi być tak traktowany... 

keretey
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Praktycznie wszystko w dziale karmy mokre jest s... jak poniżej:

https://allegro.pl/oferty-produktu/pan-miesko-karma-mokra-dla-kota-kawalki-w-sosie-cielecina-z-jelen...

- jakieś zestawy

- jakieś inne smaki

- mixy

- 12-paki / 6-paki itp.

To nie jest oferta JEDNEGO produktu.

oznacz moderatorów