Mam pytanie - czy nie mozna wprowadzic opcji, aby wyzwania automatycznie byly akceptowane bez potrzeby klikania przez uzytkownika w nie? Wczoraj mialem kolejny przypadek, ze doslownie pare minut po zakupie pojawilo sie wyzwanie, dotyczace grupy produktowej, w ramach ktorej dokonalem zakupu. To frustrujace, ze nie mozna wlaczyc automatycznej akceptacji nowych wyzwan. Tutaj Temu, A l i e x p r e s s bija Allegro na glowę.
@dargor dziękuję za sugestię, przekażę ją do zespołu, który odpowiada za wyzwania.
Też miałam kilka razy taką sytuację, że zamówienie nie zaliczyło się do wyzwania, bo za późno dołączyłam i teraz sprawdzam Wyzwania przed zakupem, ale jeśli samo wyzwanie pojawiło się już po zakupie, to automatyczne dołączenie do wyzwania nie sprawi, że zamówienie zostanie zaliczone.
O to wlasnie chodzi. Te wyzwania sa i tak symboliczne, bo konkurencyjne portale daja duzo wieksze nagrody, ale zawsze to cos. A Allegro na tym kombinuje, liczac, ze ktos zapomni… tak, ze odechciewa sie korzystac z zakupow. Bo stopien wkurzenia po czyms takim jest wielki.
Niechaj te wyzwania automatycznie wchodza jako zaskceptowane.
Taka sugestia. U mnie jest tak, że jak do jakiegoś nie dołączę, a na liście zakupów mam zakup kwalifikujący się do wyzwania to na podsumowaniu przed dokonaniem płatności wyświetla mi się informacja, abym dołączył bo tyle i tyle monet mogę otrzymać. 🙂
Oczywiście nie zmienia to faktu, że można by automatycznie akceptować.
To jest chyba celowe działanie. Przedwczoraj miałam to samo. Kupiłam pare kosmetyków i zaraz wyzwanie na nie... Ale nie narzekam to i tak postep, bo chociaż rzeczywiscie je kupiłam. Nie dawno gnęblili mnie kuponami na maila i powiadomieniami na kategorię motoryzacja, gdzie jak mam konto prawie 20 lat tak nigdy nic nie kupowałam...
W sumie moze uważają, że jest mało zwrotów i planują zwiekszyć ich ilość...