Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś wie jak podłączę kabel USB 3.0 do keystone'a i drugą część kabla do portu 2.0 to będzie śmigać na kablu 3.0?
A w jakim celu chcesz to zrobić?
Bo chciałabym żeby zapisywało i odczytywało pliki od mniej wiecej 400/380 mb/s z dysku zewnętrznego
@Nowak_h Mam w ręku dysk zewnętrzny i pendraiwa i obydwa działają zarówno w gnieździe USB3 jak i USB2. Więc nie widzę powodu żeby inny dysk nie działał.
Chodzi mi oto ze mam dysk zewnetrzny i kabel tylko się pytam czy jak podłączę go do tego keystone'a i do portu USB 2.0 to czy bedzie od 400 do 380mb/s. Bo mam w pc port usb 2.0
@Nowak_h Akurat w tym wypadku to nie zależy od kabla i rodzaju USB lecz od możliwości dysku.
Jeżeli w obudowie dysku zewnętrznego będzie antyczny dysk IDE lub SATA1 o wydajności 133 Mb/sec to nie ma szans żeby w kablu USB było 400Mb/sek
A jeżeli w dysku jest SATA III to będzie te 400Mb/s?
I jeszcze pytanie jak będę miała go podłączyć jak są tylko 2 końcówki kabla? Chyba, że Keystone ma w sobie prąd ale nie wiem więc prosiłabym o odpowiedź na to pytanie i to u góry.
@Nowak_h @ proponuje zapytać na forach związanych z elektroniką np elektroda
@Nowak_h Tak jest szansa że będzie. No bo przecież nigdy nie ma gwarancji że transfer zawsze będzie dokładnie te 400Mb. Bedzie do max 400 czyli może być mniej, ale w porywach może osiągnąć maksimum..
Jak go podlączyć? Dyski zewnętrzne mają osobne zasilacze zazwyczaj, a jeśli są SDD to wystarczy wetknięcie kabla usb do gniazdka i wszystko.
Tak w gnieździe USB jest +5V i to wystarczy do zasilanie dysków SSD, w przypadku dysków tradycyjnych może być wystarczającym podłączenie do USB 3, ale często mają one własny zasilacz.
@Nowak_h Napisz to po ludzku... Kabel USB chcesz przedłużyć, zesztukować?
Prawdopodobnie transmisja będzie ale w standarcie USB2
Zapytaj moderatorki , pewnie ci doradzą bo znają się . @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_