Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem smartfon w październiku nie zgodny z opisem,po otrzymaniu przez kilka dni, zrobiłem zwrot przez pocztę polską, wszystko po instrukcji allegro zrobiłem.Teraz ja nie mogę zobaczyć czy przesyłka dotarła do celowego miejsca,uż minęło ponad 2 miesięca od wysłania z Warszawy.Może ktoś robił zwroty do Chin,ile u was zajmowało czasu na ten caly proces ??
Twój list jeszcze nie dotarł do Chin.
Możesz jeszcze poczekać, lub zgłosić reklamacje na poczcie (masz na to 6 miesięcy od daty nadania).
W przypadku zaginięcia, uszkodzenia lub ograbienia przesyłki poleconej, maksymalna kwota odszkodowania zgodnie z art RL155 ust. 4 Regulaminu poczty listowej wynosi 30 SDR (DTS), co wg dzisiejszego kursu daje nam ~178 zł.
Dziękuję za odpowiedź, fajnie gdyby pieniądze się zwróciły, nawet po tak długim czasie
A nagrales pakowanie? Bo w chinach przysla ci filmik z otwarcia pustego opakowania ze nie moga zwrotu zrobic. Powinienes miec nr przesylki do trackingu? Bo jesli nie masz to nawet nie udowodnisz ze zwrot doszedl i bye bye kasa
Nawet zdjęcia nie zrobiłem,mam tylko ten numer co dla poczty polskiej i kartka jaką z kodem włożyłem do przesyłki co allegro wygenerowalo
To może trwać nawet lata świetlne (tak żartem) o ile w ogóle dojdzie . Nawet jak dojdzie to nie znaczy że kasa do Ciebie wróci tak szybko jak sam ją wpłaciłeś (o ile wróci). Zakupy w Chinach to jak loteria (znaleźć uczciwego sprzedawcę bardzo trudno).
Teraz wiem co to jest)) chyba ostatni mój zakup z Chin
Moja przesyłka szła 6 tygodni z tego 3 tygodnie to kwarantanna w Pekinie (oczywiście informacja z China Post po PP nic nie widzi).
Tracking PP zatrzymuje sie na tym co masz. Reszta czarna magia.
Obyś nie trafił na śmiecia który bedzie twierdzić, że przesyłka przyszła pusta i wrzuci link do filmu. Zwracaj uwage na koperte (numer listu, odbiorca, nadawca, pewnie był jakiś "room").
Tam mają jeden wielki burdel. Wszystko sie miesza ze wszystkimi. Z mojej analizy wynika, ze jeden handlarzyna ma np. 10 kont, ma 5 roznych "room" w jednym budynku biurowym i tam kaze odslylac złom.
Oni myślą, że Polak nie jest w stanie sie polapac w tych kombinacjach 😉
Ciśnij handlarza. Pewnie bedzie Ci podsylac screeny z ich China Post gdzie bedzie info, ze
przesylka utknela na trasie (jeszcze nie dotarla i jeszcze nie dotarla).
PP niewiele Ci pomoże 😄
Zlozysz reklamacje to otrzymasz info, ze paczka jest w podróży, że to indywidualna sprawa przewoźnika w danym kraju, że masz być cierpliwy itp.
Temat rzeka.
Tak czy siak wielkim błędem Allegro było wpuszczenie tych sprzedawców na platformę.
Bardzo dziękuję za taką rozłożoną odpowiedź)
lepiej było nie robić Allegrowcam tej mediacji z paczkami z Chin , dla tego jest Ali.....
Wciąż mam nadzieję, że pieniądze zostaną zwrócone, bo nie chciałbym mieć i używać tego smartfona nawet za darmo
@Client:99006718 Ali przez ostatnie pol roku zrobilo sie jeszcze wiekszym gu-fnem niz bylo. Mam trzy otwarte "dsipute" i konca nie widac. To jedna klika.
Poza tym do Ali nie masz formularza kontaktowego ani maila. A ich czat bot to syf.