Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam! Sprzedawca wysłał mi zakupiony towar w czterech przesyłkach w tym samym czasie. Trzy z nich dotarły już kilka dni temu, z czego jedna lekko uszkodzona, ale nie na tyle by składać reklamację i zawracać głowę sprzedającemu. Natomiast status czwartej z paczek nie zmienia się od kilku dni - AD01EKEL35. Czy możecie ustalić, co się dzieje z tą przesyłką i kiedy ją otrzymam? Przesyłka była Allegro Delivery, więc wyczytałem, że to chyba Państwo bierzecie za nią odpowiedzialność jako Allegro, dlatego najpierw was pytam. 😛 Pozdrawiam
Za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od daty nadania (to wynika z regulaminu). Natomiast zgłoszenie zaginięcia możliwe jest dopiero po upływie tego terminu (tak stanowi prawo i Allegro nie może tego zmienić w regulaminie itp).
Natomiast jeżeli chodzi o czas doręczenia, to Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 1 grudnia, czyli powinna dotrzeć do celu do 4 grudnia. Wynika z tego, że przesyłka jest opóźniona. Pozostaje kontakt ze sprzedawcą i poproszenie go o zgłoszenie reklamacji na opóźnienie w doręczeniu przesyłki. Możesz też dodatkowo wypełnić formularz na stronie https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Ps. W przypadku Allegro Delivery to Allegro jest formalnym przewoźnikiem. Allegro odpowiada za przesyłkę jako operator pocztowy.
@RobertB1992 poprosiłam o weryfikację statusu przesyłki z oddziałem, wróćę do Ciebie z informacją.