Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupiłem trzy przedmioty u jednego sprzedającego (rower, koszyk do roweru i wyściółkę do koszyka). Pierwszy raz zdecydowałem się na zakup na raty i nie wiem czy wszystko dobrze zrobiłem. Kliknąłem przy wyborze sposobu płatności na raty i przeszedłem pomyślnie procedurę przyznawania kredytu w Alior Banku, Problem jest taki, że mimo wszystko te przedmioty mam nadal w koszyku. Nie wiem co dalej z tym zrobić. Jak zakończyć zamówienie, Kontaktowałem się ze sprzedającym Kuprowery_pl .
Odpisali mi, że na tą chwilę nie mamy Pańskiego zamówienia.
Proszę kontaktować się z Allegro lub z Aliorbankiem. Zamówienie wykonywałem 08-05-2023 a umowę od banku potwierdzającą przyznanie kredytu otrzymałem dzień później.Proszę o wskazówki jak dokończyć ten zakup. Pozdrawiam. [edycja]
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
poprosimy o pomoc 🙂
@Client37945 Po akceptacji przez kredytodawcę środki muszą trafić do sprzedającego o dopiero będzie on w "Moje zakupy": a oferta się w tym czasie nie zmieniła?:
Z tego co widzę to oferta nie uległa zmianie. Wszystkie trzy produkty są takie same i w takiej samej cenie.
@Client37945 sprawdziłam Twoje zamówienie i widzę, że u nas ma status "weryfikacja wniosku". Konsultuję to z odpowiednim zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Client37945 w imieniu Wiktorii wracam, z odpowiedzią, raty nie zostały przyznane, ponieważ w jednej z ofert sprzedający zmienił cenę. W tej sytuacji nie może dojść do zakupu, możesz ponownie złożyć wniosek o raty.
Dzwoniono do mnie z banku żeby oczywiście zaproponować jakiś tam kredyt bo już moje dane mają i zaczyna się dręczenie telefonami. Przedstawiłem dzwoniącej osobie moją sytuację. Sprawdziła i stwierdziła, że kredyt nie został mi przyznany ponieważ niby nie podpisałem umowy tylko nie wiem jak miałem to zrobić. Dostałem maila od banku, że mam wejść w podany link, otrzymam kod esemesem i tam była umowa. Nie widziałe żadnej opcji jej podpisania. Myślałem, że otrzymanie umowy jest rónoważne z otrzymaniem kredytu. Jak ktoś wie jak się podpisuje umowę to proszę o informację. Chwilę po zakończeniu rozmowy dostałem maila od banku z informacją potwierdzającą, że anulowali mój wniosek o kredyt. Muszę więc jeszcze raz to zamówić i przejść procedurę przyznania kredytu. Pozdrawiam.
Cała procedura od nowa, inaczej się nie da.☹️