Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@-ASZ- Zamówienie z dziś jest poprawnie opłacone, więc na czym dokładnie polega Twój problem?
W tym rzecz, że nie przekierowało mnie na stronę banku, nie logowałem się na swoje konto, ani nie potwierdzałem transakcji smsem (jak zawsze to bywa), a płatność została dokonana przez payu. Co tu się wydarzyło?
Metoda płatności to "PayU Express Bank Pekao"
Zauważyłem, że w sekcji jak niżej mam zdefiniowane konto bankowe.
Moje Allegro\Zakupy\Allegro Finanse\Powiązane konta bankowe
Czy to dokonało się automatycznie podczas płatności za jakieś zakupy? Tak wynika z opisu:
@-ASZ- płatność nie została zapamiętana automatycznie, po zalogowaniu do banku konieczna była akceptacja regulaminu usługi i potwierdzenie przelewu.
Jeżeli nie chcesz korzystaj z PayU Express przejdź proszę do zakładki Lista moich kont bankowych. Następnie kliknij [usuń] przy danym numerze konta. To samo zrób w ustawieniach usług na swoim rachunku bankowym.
Czyli kto zapłacił za zakup ? Na jakiej zasadzie się to odbyło skoro ASZ nie zatwierdzał żadnej płatności ?
Konto przypisane do Allegro i płaci się jednym kliknięciem, nie musisz potwierdzać sms a ni żadnym kodem, tak jak zapisana karta. Należy uważać na takie powiązanie, dobrze włączyć przynajmniej logowanie dwustopniowe.😔
No właśnie trochę to niebezpieczne. Szczerze powiedziawszy jakoś nie odnotowałem w swojej pamięci, abym coś dodatkowo potwierdzał - pewnie zrobiłem to mechanicznie albo zapis został dodany do poprzedniej akceptacji płatności.
Podsumowując - fajna sprawa, aczkolwiek niebezpieczna 🙂
Powiem, bardzo niebezpieczna, ale nie każdy ceni pieniądz.🤣