anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup niewycofanej oferty

MAMY ROZWIĄZANIE!
Ulasantorek
#8 Zapaleniec#

Zapłaciłam za pośrednictwem allegro karta visa za przedmiot,  którego nie ma, co z pieniędzmi? 

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30
Ulasantorek
#8 Zapaleniec#

Juz minęło 24 h od korespondencji ze sprzedającą, za pośrednictwem allegro, czy to nie wystarczy? 

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Ulasantorek 

W tej sytuacji, jeśli już minęło 14 dni od zakupu, wypełnij wniosek do POK; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia To otrzeźwi wszystkich, sprzedawcę i Allegro. Jeśli nie minęło 14 dni, odczekaj i złóż wniosek.

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Ulasantorek, Dyskusja, a korespondencja ze Sprzedającą to dwie różne sprawy. Widzę, że nie założyłaś Sprzedającej Dyskusji, więc przypomnę, że możesz to zrobić zgodnie ze wskazówkami z tego linku.  

Maja
   Moderatorka

#17 Koryfeusz#

@Ulasantorek W przypadku allegro lokalnie sprzedająca nie ma możliwości zwrotu na konto, z którego przyszła wpłata. Musisz jej wysłać nr konta do zwrotu.

oznacz moderatorów
Ulasantorek
#8 Zapaleniec#

Sprzedająca o nic nie pyta milczy

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Ulasantorek, widzę, że założyłaś Sprzedającej Dyskusję i prosi ona tam o dane do przelewu. 🙂 

Maja
   Moderatorka

#8 Zapaleniec#

Nadal nie ma przelewu zwrotnego

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Ulasantorek jeżeli przelewu nie będzie na Twoim koncie, a Sprzedająca nie odpisze na Twoją wiadomość w ciągu 24h poproś proszę w dyskusji o pomoc Pracownika Allegro, wówczas poprosimy o załączenie potwierdzenia wykonania przelewu. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Ulasantorek
#8 Zapaleniec#

Nie w temacie aczkolwiek związanym,  wcześniej za zakupy na allegro miałam opcję zapłaty przy odbiorze, nie było problemów, obecnie muszę płacić z góry,  gdyby opcja płatności przy odbiorze, żadna ze stron - kupujący czy sprzedający nie miałaby problemu, pozatym nie każdy posiada konto bankowe i jeszcze nie musi, to taka sugestia by powrócić do starego, nie wszystko co nowe jest dobre, raczej niekoniecznie.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Ulasantorek Sprzedawcy coraz częściej nie oferują tej opcji dostawy za pobraniem, są duże problemy z odbiorem przez kupujących i paczka wraca.

oznacz moderatorów
Ulasantorek
#8 Zapaleniec#

Ale czy lepiej pobranie ?, jak mam zblokowane środki pieniężne i oczywiście ponosze koszty bankowe i nie mogę skorzystać już z okazji, którą miałam w trakcie, a miałam,  w sądzie musiałabym,  tylko po co? 

oznacz moderatorów