Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zapłaciłam za pośrednictwem allegro karta visa za przedmiot, którego nie ma, co z pieniędzmi?
Ulasantorek jak niema , zawarłeś transakcję , oplaciłeś to domagaj się wysyłki .Jeśli sprzedający robi problemy wejdź w zakładkę ,, moje zakupy ,, - szczegóły i otwórz dyskusję . Przy pomocy allegro Twój problem będzie szybko rozwiązany
@Ulasantorek Jak to nie ma? Na Allegro nie można sprzedawać czegoś, czego nie ma, bo to nie zabawa. Otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i domagaj się wysyłki lub niezwłocznego zwrotu wpłaty, pomoże Ci w tym pracownik Allegro.
@Ulasantorek Skąd wiedza że nie ma? Sprzedawca powinien bezzwłocznie rozwiązać ten"problem", dogadać się i szybko zwrócić kasę.
Dzięki, spróbuję coś zrobić to 760 zl
@Ulasantorek, na koncie, z którego piszesz, ostatni zakup pochodzi z 21.11.2020 r. Czy dokonałaś zakupu jako niezarejestrowana użytkowniczka?
Zakup był 23 lutego 2021 mam potwierdzenie z allegro i potwierdzenie płatności.
Nie wiem czy to oszustwo nie mam tego zakupu zarejestrowanego?
| ||||||||||
@Ulasantorek, faktycznie, mój błąd, przepraszam. 🙂 Widzę, że Sprzedająca poprosiła Cię o rezygnację z transakcji. Myślę, że warto dać Sprzedającej czas na odniesienie się do Twojej dzisiejszej wiadomości.
Widzę, że Sprzedająca poprosiła Cię o rezygnację z transakcji.
To kupująca ma odstąpić od umowy gdy sprzedawca wystawia coś, czego nie ma? Może jeszcze bez podania przyczyny? 🙂
@xyz96, jest to przykład obserwacji, a nie sugestii. 😉
Po zapłacie i potwierdzeniu zawarcia transakcji ja mam odstąpić od umowy?,
@Ulasantorek Możesz odstąpić, ale odstąpienie wyślij mailem, powołaj się na art. 5431 Kc i napisz, że odstępujesz z powodu przekroczenia terminu dostawy. Zażądaj niezwłocznego zwrotu wpłaty. To nie będzie konsumenckie odstąpienie bez podania przyczyny, tylko odstąpienie z winy sprzedawcy.
Nie będę tegoż robiła to sprzedawca jak nie ma wystawionego przedmiotu to niech zakupi i dostarczy.
@Ulasantorek masz racje , jak sprzedawca wziął od ciebie pieniążki to niech wyśle towar i zapłaci prowizję zamiast cię zwodzić . nie wierz w żadne obiecanki cacanki , zgłoś sprawę do allegro przez dyskusję , zobaczysz że zaraz się ogarnie .
Puki co nie mam towaru i pieniędzy???
@Ulasantorek, oczywiście zawarta umowa jest prawnie wiążąca. Możesz domagać się wysyłki, ale jedynie na drodze cywilnoprawnej. Allegro nie ma uprawnień takich jak sąd, aby zmusić Sprzedającego do wysyłki lub zorganizowania produktu, którego nie ma.
Gdybyś miała problem ze zwrotem wpłaty, daj proszę znać, chętnie pomogę. 🙂
Podaj sprzedającej nr konta do zwrotu wpłaty.
Sprzedająca milczy zdałam jej wczoraj pytanie co z pieniędzmi do tej chwili nie mam odpowiedzi, a pieniądze winna zwrócić na konto z którego dostała, natomiast milczenie jest złym znakiem.
@Ulasantorek, zatem możesz skorzystać z mojej wcześniejszej sugestii i założyć Sprzedającej Dyskusję. Jeśli nie odpowie tam w ciągu 24 godzin, masz możliwość poprosić o pomoc pracownika Allegro.