Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem na lokalnie przez licytację używany komputer, miał być 100% sprawy a po otrzymaniu okazało się że klawiatura jest nie orginalna , nie ma podświetlania i odstaje (jest to tani chiński zamienik) zgłosiłem do sprzedającego ale on twierdzi że wszystko ok, założyłem też spór który nie przyniósł rozwiązania sprawy, lecz odesłano mnie do allegro protect w którym nie dokonać rozumiem o co chodzi, bo z tego co wyczytałem to wynika że mogę ubiegać się o zwrot ale muszę oddać sprzęt ? A co w sytuacji gdzie już klawiaturę wymieniłem na własny koszt +350zl i nie chce go oddawać a jedynie odzyskać koszt wymiany tej klawiatury by komputer był zgodny z opisem tzn 100% sprawny z podświetleniem klawiszy.?
@KONTO-ALEGRO wypełnij proszę wniosek o rekompensatę z Allegro Protect. Nie będziez musiał odsyłać tego produktu.
Tak a za rekompensatę zwróci sprzedajacy, nie można tego rozwiązać ze sprzedającym?
Według sprzedającego wszystko jest ok, on uznaje że jest wszystko ok, to tak jak by kupił auto używane sprzedający mówił że wszystko sprawne ale nie działały światła....
Czegoś nie rozumiem, dostałem wiadomość że nie będzie ta kwota ściągana z konta sprzedającego... Więc co mam dostać zwrot od alegro i komputer mieć gratis , chyba to nie uczciwe i nie o to chodzi , zwrot powinienem dostać za klawiaturę która musiałem wymienić by był zgodny z opisem
@KONTO-ALEGRO A ja mam pytanie, czy w opisie przedmiotu była pozłacana klawiatura Logitech w komplecie z myszą za 350 zł?
Powinieneś złożyć reklamację i sprzedający dosłał by ci piękną klawiaturę za 35 zł. Dopóki transakcja nie jest całkowicie zakończona nie masz prawa zmieniać parametrów komputera. Sprzedający ma ciągle prawo dosłac ci klawiaturę zgodną z opisem aukcji.
@br. napisał(a):@KONTO-ALEGRO A ja mam pytanie, czy w opisie przedmiotu była pozłacana klawiatura Logitech w komplecie z myszą za 350 zł?
Powinieneś złożyć reklamację i sprzedający dosłał by ci piękną klawiaturę za 35 zł. Dopóki transakcja nie jest całkowicie zakończona nie masz prawa zmieniać parametrów komputera. Sprzedający ma ciągle prawo dosłac ci klawiaturę zgodną z opisem aukcji.
Zastanów się o czym piszesz , producent w tym laptopie montował fabrycznie klawiaturę podświetlana z możliwością zmiany kolorów , to jest taki "gadżet" który wyróżnia właśnie ten komputer i wiele osób tak jak ja kupuję go dla tego, po zdjęciach nie jesteś w stanie tego ocenić , ale skoro na laptopie jest właśnie znaczek że posiada ta klawiaturę to chyba logiczne że powinna tam być ? A nie na siłę włożony chiński zamienik który odstaje i sprężynuje przy naciskaniu i oczywiście nie posiada podświetlania. W opisie było napisane że 100% sprawny i sprawdzony więc o czym piszesz ? Nie wymagam czegoś więcej niż powinno być