Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam towar za kwotę ponad 2500 zł (rower elektryczny) sprzedawca dwa dni po zakupie, twierdzi, że to błąd Allegro i rower kosztuje 3500. Nie chce wysłać towaru, po cenie, po której został zakupiony.
Czy ma rację? Jak wyegzekwować wysłanie produktu?
@Viwianna Czy opłaciłaś to zamówienie z góry? Sprzedający zwrócił Ci wpłatę?
opłaciłam od razu, nie dostałam zwrotu, napisałam wiadomość, że czekam na wysyłkę towaru i nie interesuje mnie inne rozwiązanie sprawy
@Viwianna Jeśli nie otrzymasz towaru ani zwrotu pieniędzy, będzie to podstawa do założenia dyskusji ze sprzedającym. Natomiast sprawa ceny powinna być wyjaśniona między Wami. Pomyłki - również te dotyczące ceny - się zdarzają.
Tak, jeżeli dochodzi do tzw. "rażącego błedu cenowego", a w tym wypadku jest rażący, to sprzedawca ma prawo odmówić sprzedaży. Musi wówczas, oczywiście, zwrócić Ci pieniądze.
na jakiej podstawie może stwierdzić, że jest to rażąca różnica ?
1000 mniej niż cena rynkowa to rażąca różnica, podeślij link do oferty
@Viwianna daj link do aukcji
MOżna powołać sie na bład cenowy jeśłi cena jest dużo niższa od standardowej ceny takiego samego produktu i taka " okazaj" jest zauważalna wz punktu widzenia konsumenta
aukcja została usunięta : https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/49083f68-9b83-39a8-b74c-9b51b828e9af
@Viwianna Do realizacji zamówienia sprzedającego może zmusić jedynie wyrok sądu jeśli zdecydujesz się tam skierować sprawę.
Tu najpewniej zakup od chińczyka więc nawet wyrok sądu w niczym nie pomoże.
@Viwianna odpuść se i kup se porządny rower, bateria kosztuje 3000 zł i dobry silnik też 3000 zł a Ty chcesz cały rower w cenie baterii 😞
To jest rower dla mojej 70 letniej cioci..... nie mój wybór
Nic nie nawojujesz jeszcze możesz zarzuty zarobić za agresywne wymuszanie wysyłki, dla allegro kasa zwrócona sprawy nie ma. Przepis regulujacy art 84 kpc
@Viwianna to jej odradź bo długo nie polata, padnie w wakacje, reklamacja trwa, bateria słaba, szybko tracą pojemność, będzie więcej w serwisie niż u Cioci 🙂
Mam z akumulatorem 0,5 kw bosch i po trzech latach dalej mam zasięg 150 km a latam nim rocznie tysiące kilometrów 🙂