anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupiony towar, zła cena....

Viwianna
#7 Wielbiciel#

Zakupiłam towar za kwotę ponad 2500 zł (rower elektryczny) sprzedawca dwa dni po zakupie, twierdzi, że to błąd Allegro i rower kosztuje 3500. Nie chce wysłać towaru, po cenie, po której został zakupiony. 

Czy ma rację? Jak wyegzekwować wysłanie produktu? 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Viwianna Czy opłaciłaś to zamówienie z góry? Sprzedający zwrócił Ci wpłatę?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Viwianna
#7 Wielbiciel#

opłaciłam od razu, nie dostałam zwrotu, napisałam wiadomość, że czekam na wysyłkę towaru i nie interesuje mnie inne rozwiązanie sprawy 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Viwianna Jeśli nie otrzymasz towaru ani zwrotu pieniędzy, będzie to podstawa do założenia dyskusji ze sprzedającym. Natomiast sprawa ceny powinna być wyjaśniona między Wami. Pomyłki - również te dotyczące ceny - się zdarzają.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Tak, jeżeli dochodzi do tzw. "rażącego błedu cenowego", a w tym wypadku jest rażący, to sprzedawca ma prawo odmówić sprzedaży. Musi wówczas, oczywiście, zwrócić Ci pieniądze.

oznacz moderatorów

Viwianna
#7 Wielbiciel#

na jakiej podstawie może stwierdzić, że jest to rażąca różnica ? 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

1000 mniej niż cena rynkowa to rażąca różnica, podeślij link do oferty

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Viwianna  daj link do aukcji

MOżna powołać sie na bład cenowy jeśłi cena jest dużo niższa od standardowej ceny takiego samego produktu i taka " okazaj" jest zauważalna wz punktu widzenia konsumenta

oznacz moderatorów

Viwianna
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

NIestety nie zajrzymy w pane Twoich zakupów:) MOże napisz nazwe i symbol roweru.

@Viwianna 

oznacz moderatorów

Viwianna
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Viwianna Do realizacji zamówienia sprzedającego może zmusić jedynie wyrok sądu jeśli zdecydujesz się tam skierować sprawę.
Tu najpewniej zakup od chińczyka więc nawet wyrok sądu w niczym nie pomoże.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Viwianna odpuść se i kup se porządny rower, bateria kosztuje 3000 zł i dobry silnik też 3000 zł a Ty chcesz cały rower w cenie baterii 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Viwianna
#7 Wielbiciel#

To jest rower dla mojej 70 letniej cioci..... nie mój wybór 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nic nie nawojujesz jeszcze możesz zarzuty zarobić za agresywne wymuszanie wysyłki, dla allegro kasa zwrócona sprawy nie ma. Przepis regulujacy art 84 kpc

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Viwianna to jej odradź bo długo nie polata, padnie w wakacje, reklamacja trwa, bateria słaba, szybko tracą pojemność, będzie więcej w serwisie niż u Cioci 🙂

Mam z akumulatorem 0,5 kw bosch i po trzech latach dalej mam zasięg 150 km a latam nim rocznie tysiące kilometrów 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów