Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam reklamacja oryginalnego obuwia nike (cena 329) została odrzucona mimo wykrytej wady (Przetarcie napiętek od środka i pęknięcie plastiku) - po 7 miesiącach użytkowania. Sprzedawca stwierdził iz była to wina złego użytkowania i braku zakładania obuwia przez łyżkę do butów i przez co się powyginały napiętki co jest niezgodne z prawdą bo łyżka była używana a napiętki wcale nie były powyginane. Sprzedawca od razu pisał żeby się nie martwić bo nawet jak reklamacja zostanie odrzucona mam prawo w 100 % odzyskać swoje pieniądze jak żlożę wniosek allegro protect. Trzykrotnie było pisane o tej możliwości żeby się nie martwić itp. Tak się tez stało reklamacja odrzucona z powodów które opisałam wyżej. Wystąpiłam więc z wnioskiem do allegro protect który również go odrzucił pisząc w wyjaśnieniu że moja sprawa jest szczególna i wymaga zgłoszenia na policję , gdzie po otrzymaniu informacji o zakończonym postepowaniu z policji oni wznowią wniosek z AP.
Moje pytania co to oznacza że moja sprawa jest szczególna?
W jakim celu mam składać wniosek na policję? Przecież wiadomo że zwykły potencjalny kupujący nie wygra ze sprzedającym ponieważ on ma swoje prawa, jest chroniony i napeweno będzie walczył i się wypierał. Dla mnie jest to strata czasu i nerwów chodząc z tym na policję. I nie wiem co mam nawet złożyć ze sprzedający co???????
Czy Allegro jako ochrona kupujących nie może tego sama wyjaśnić tylko zwala winę na kupującego?.
Proszę o pomoc.
Użytkowano buty 7 miesięcy i dopiero po tym czasie wykryto wadę? Proszę wybaczyć, ale sprzedający ma rację. Na sprawdzenie czy dany towar ma wady, kupujący otrzymuje 14 dni. W tym czasie przysługuje również darmowy zwrot.
Zgłaszając wady towaru po np kilku miesiącach zachodzi prawdopodobieństwo, że towar był używany, a nikt nie będzie chciał kupić znoszonych butów, które dodatkowo ktoś zniszczył i naraża to sprzedającego na podwójne koszty.
@HurtMini reklamację na wadę produktu możesz złożyć nawet do dwóch lat, 14 dni, to jest jedynie czas na zwrot
@biedronka840 z tą policją, to Allegro często się wygłupia, a tak naprawdę, to musiała byś mieć jakieś potwierdzenie od eksperta, że to wada, a nie zniszczenie przez nieprawidłowe użytkowanie
czyli marne szanse ze wygram? A gdzie jest ochrona kupujących pytam
@biedronka840 AP działa w momencie , kiedy sprzedający coś kręci, ale w tym przypadku dopełnił wszystkich formalności, więc bez niezależnej ekspertyzy, to rzeczywiście marne szanse
A jak może udowodnić że nuty były zakładane bez łyżki.
Dopiero widzę teraz że sprzedający ma negatywne opinie co do rozpatrzenia reklamacji i zwrotu środków
Zgodnie z ustawą o prawach konsumenta, sprzedawca odpowiada przed kupującym za wady ukryte tkwiące w produkcje w chwili sprzedaży, a które tylko ujawniły się w ciągu dwóch lat od daty sprzedaży. Oczywiście wg ustawy domniewa się że wada istniała w chwili sprzedaży, ale nie jest to domniemanie bezwzględne
A w twoim przypadku, nie ma praktycznie szans, aby taka wada istniała w chwili sprzedaży, a nie powstała później. Dlatego sprzedawca odrzucił twoją reklamację.
Jeżeli na buty została udzielona gwarancja, to możesz reklamować je z jej tytułu. Informacja o tym, gdzie i jak zgłaszać reklamację z tytułu gwarancji, powinna być w karcie gwancyjnej (ewentualnie kontakt bezpośrednio z Nike).
@biedronka840 zapytaj allegro z jakiego paragrafu masz zgłaszać sprzedawcę na policję
będziesz na komisariacie hitem dnia 🙂
@pecela ma rację, możesz się odwołać od reklamacji i użyć rzecznika praw konsumenta czy inspekcji handlowej - czy powód odrzucenia (zakładania obuwia przez łyżkę do butów) był podany w instrukcji obsługi butów?
sprzedawca sugerował allegro protect bo serwis jeszcze niedawno lekką ręką rozdawał pieniądze bez obciążania tym sprzedawców ale tutaj kwota jest znaczna
Znalazłam coś takiego Gwarancja na buty Nike - ile trwa? Niby pisze, że obowiązuje też na zakupy online. Spróbowałabym u producenta. Jakoś w zeszłym roku znajoma tak kupiła w sklepie stacjonarnym, rozwaliły się po 3 miesiącach i bez problemu kasę zwrócili...
Gorzej jak się okaże, że to jakaś podróba, wtedy rzeczywiście kierunek komenda. Tutaj Allegro z tego wysyłania na komendę zrobiło sobie sposób na unikanie roszczeń, których nie chcą uznać. Sam CM pisał o tym parę miesięcy temu gdy sprzedawca wkurzał się na odsyłanie za nieuznaną gwarancję....
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Napewno nie było instrukcji użytkowania butów. Czy to jest oryginał nie wiem jak to sprawdziC? i napiszcie mi i wytłumaczcie czym się różni reklamacja od gwarancji
Producent to sprawdzi. Spytaj u nich o gwarancje.
@biedronka840 pytanko czy w dyskusji z sprzedawcą użyte były słowa oszustwo / oszust / złodziej względem sprzedawcy, czy kupujący dawał do zrozumienia że czuje się oszukany? Jak chcesz protecta to idź na policję powiedz wprost jak sytuacja wygląda bez kręcenia bo za wprowadzanie organów ścigania w błąd można mieć zarzuty. Policjanci powinni cię poinformować, że sprawa dotyczy powództwa cywilnego i możesz przez prawnika złożyć w sądzie cywilnym. Poproś policjantów o jakiś dokument że byłaś na policji i nie przyjęli zgłoszenia ze względu na brak znamion czynu zabronionego z kodeksu karnego. Zdjęcie takiego dokumentu załącz do wniosku o protecta.
Nie używałam takich słów jak oszust ... napisałam tylko że nie zgadzam się z decyzją reklamacji
@biedronka840 Przetarcie napiętek od środka ? jest od złego dobrania buta, luźnego sznurowania, pięta chodzi góra dół i się wyciera, czyli złego użytkowania 🙂
Protect działa jak Cię oszukają a nie jak sprzedawca uzasadni i odrzuci reklamację, możesz się udać do rzecznika konsumenta.
Negatywne Opinie się nie dziwię, nie ważne czy reklamacja odrzucona z winy kupującego i tak będzie nie zadowolony więc wystawi negatywa 🙂
Też pewnie wystawisz mimo że buty wytarły się z Twojej winy 🙂