Właśnie zawiesili mi konto nawet nie wiem o jaką aukcje chodzi, żadnych wyjaśnień nic nie wiem. Ptk 10.1 mówi o działaniu na szkodę sprzedającego? Nawet nie wiem co niby zrobiłem..
@Medivh Widzę, że otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie mailowe. Poczekaj na odpowiedź z odpowiedniego zespołu.
Na forum nie znamy szczegółów i nie mamy możliwości Ci ich przekazać.
Kiedy otrzymam odpowiedź?
@Medivh Niestety nie jestem w stanie tego stwierdzić. Muszę prosić Cię o cierpliwość.
Dalej nie ma odpowiedzi. Nie mogę sprzedawać ani kupować mimo wykupionego SMART.
Kolejny dzień bez odpowiedzi.
@Medivh Otrzymałeś odpowiedź. Dzisiaj o 17:04.
Odpisałem. Od 2 lat kupuje u tego sprzedawcy i zawsze płacę blikiem za wygrane licytacje, sam mi to zaproponował, gdy za pierwszym razem napisałem, ze cena za wysyłkę jest absurdalna, bo liczona od każdej aukcji.
Odpisałem wam, że możecie sprawdzić tą korespondencję na chacie a nawet wysłałem wam screen, gdzie poinformowałem sprzedawcę, ze nie będę w stanie licytować dalej ze względu na blokadę konta i odpisali mi co mam wam odpisać.
Kiedy dostane odpowiedź?
@Medivh Doradcy odpowiadają na wadomości w kolejności, w jakiej wpłynęły. Nie pisz kolejnych mejli, bo automatycznie wydłuża to czas oczekiwania na odpowiedź. Muszę Cię prosić o cierpliwość.
„Proszę o przesłanie potwierdzenia opłaconych zamówień.”
Co mam wysłać screeny z blików czy faktury przesłane po opłaceniu a może mam ich poprosić o oświadczenie na maila, że wszystko opłaciłem?
Cała moja korespondencja z nimi jest w wiadomościach allegro. Czekam TYDZIEŃ na odblokowanie konta ze smartem, bo waszemu pracownikowi nie chce się przejrzeć wiadomości do sprzedającego. Teraz na odpowiedź znów będę czekał kilka dni, żeby się dowiedzieć, że mam jeszcze coś dosłać? To jest kpina.
@Medivh problem wynikł z tego że masz dużo zakupów a wszystkie opłacasz po za allegro 😞 i teraz najlepsze odblokujesz se konto a zablokują sprzedawcy za sprzedaż po za allegro 😞
@Medivh @kostas11 Allegro niby nie jest stroną transakcji, a coraz mocniej ingeruje w rozliczenia między kupującym a sprzedawcą. A tymczasem w ogóle nie powinno Allegro obchodzić, kiedy i jak zapłaci kupujący - bo to jest kwestia umowy między nimi. Np. w kolekcjonerstwie wielu kupujących sobie zbiera zakupy do jednej przesyłki przez kilka tygodni. A teraz się to okazuje dla Allegro problemem... Nic dziwnego, że każdy, kto ma jakiś inny pomysł na handel, ucieka stąd w podskokach. Niedługo sami tu zostaniecie ze swoimi Smartami, Deliverami, katalogiem i innymi koszmarami sprzedawców 😛
"A tymczasem w ogóle nie powinno Allegro obchodzić, kiedy i jak zapłaci kupujący - bo to jest kwestia umowy między nimi. " - ta, zwłaszcza jak sprzedający będą naciągać kupujących, bo się "umówili".
Rozumiem, że sprawa jest dla Ciebie ważna, natomiast na publicznym forum nie udzielamy wyjaśnień w tych tematach. Zachęcam do kontynuowania kontaktu w tej sprawie wyłącznie mailowo.
Wysłałem zrzut ekranu z oświadczenia sprzedawcy, że potwierdza opłacenie aukcji oraz faktury z tego roku, plus ostatnia transakcje blik - zrzut z aplikacji banku.
I teraz znów mam czekać 4 dni na odpowiedź, żeby dowiedzieć się, że mam przesłać dodatkowe wyjaśnienia?
Fajnie, że mam zawieszone konto ze SMART już tydzień i nie mogłem uczestniczyć w smart week. Rozumiem, że dostanę jakiś ekwiwalent za to?
Dostałem właśnie odpowiedź z dosłaniem dodatkowych informacji, które wysłałem już w poprzednim mailu. Komedia. Wy czytacie te maile czy odpowiadacie z automatu?
Musiałem napisać jeszcze raz to samo co w poprzednim mailu..
Skoro nie chcecie mi odblokować konta a wymyślacie coraz to nowe bariery, czas po 22 latach się pożegnać. Proszę o zwrot środków za niewykorzystany pakiet SMART od 12 maja 2026.
Cześć, @Medivh. Jeśli chcesz zrezygnować z subskrypcji Allegro Smart! skorzystaj z tej instrukcji - w artykule również znajdziesz informację o tym, w jakich okolicznościach zwracamy proporcjonalną kwotę za czas świadczenia usługi.
Widzę, że kasujecie moje posty.. Odpisaliście mi na mail, że owszem, możecie wyłączyć smart, ale pieniędzy mi nie oddacie. Nie pierwszy raz zresztą, dwa lub trzy razy z POK nie wypłaciliście mi pieniędzy mimo, że nie dostałem towaru a sprawy były zgłoszone na policje.
Zawiesiliście mi konto za nic, mimo, że to sprzedający zaproponował takie rozwiązanie POZA allegro i to zostało ustalone. Do tego każecie mi wyjaśniać sprawę wyłudzenia (stracił telefon i pieniądze) towaru i sprzętu od członka mojej rodziny, za rzekome powiązanie tych kont.. Powiązanie jest jednym wifi..