Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Na allegro jestem już naście lat. Zastanawia mnie dlaczego nie ma wprowadzonej opcji historii cen tzn. otrzymuje informację o spadku ceny produktu obwarowanego ale ale o wzroście już nie. Często jest tak że sprzedający podnosi cenę a później ja obniża by obserwujący dostał powiadomieniem. Problem w tym że zaczynam obserwować coś co kosztuje sto złotych a po dwóch tygodniach o wiadomości ze "cena uległa obniżeniu" jest już 130. Ktoś ma pomysł gdzie wnioskować o wprowadzenie takiej aktualizacji? Czy nie będzie ona opłacalna (jak coś jest uczciwe to się nie da na tym zarobić)
pwatrak1201 historia cen zgodnie z nową dyrektywą UE zacznie obowiązywać za jakieś pół roku .
@pwatrak1201 Allegro nie widzi niczego złego w takim działaniu. Ważne, że dzięki temu rozwiązaniu kupujący kupują więcej 🙂
Kupujący kupują więcej ,po wyższych cenach co daje portalowi większe profity z prowizji i dzięki temu obrastają w piórka skubane z nieświadomych tego procederu użytkowników.
Sprawa prosta - trzeba było kupić towar za 100zł. Teraz są promocje, wyprzedaże itp. Więc ceny "idą w górę". Jak sobie wyobrażasz sytuację, gdy sprzedającemu na All zostaje 5% lub 10% marży? Jak ma z tego zrobić np. -50%? W ofercie "Black Week"? To samo jest w sklepach internetowych. 2 rz próbowałem robić tym okresie zakupy - w jednym z największych sklepów internetowych w Polsce. Odpuściłem po przejrzeniu cen 3-ech - produktów: karta pamięci (cena od 40 zł), pendrive od 50 zł , suszarka do włosów od 70 zł - dostępne były jedynie towary "zalegające" a magazynie w kosmicznych cenach. Wszystkie inne zostały w tym czasie "wyłączone ze sprzedaży".
Więc dlaczego na All ma być inaczej? Ktoś tutaj pracuje za darmo? Czy faktyczne można kupić jakiś towar w cenie niższej o np. 20%.? Jak ktoś w to wierzy , to gratuluję.... tylko nie wiem czego....