Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zostałem oszukany. Znalazłem basen za określoną cenę(ok 420zl). Dodałem go do koszyka. Zakup zrobiłem po jakimś czasie, np na drugi dzień. Niestety nie zweryfikowałem ceny a sprzedawca podniósł ja o 150 zł. Jestem przekonany że zrobił to celowo bo cena wróciła do poprzedniej jakiś czas po zakupie. Czy jest możliwość odzyskania pieniędzy? Mogę zgłosić zwrot ale basen jest już rozłożony i zalany wodą. Chociaż nie użyty ani razu.
Nie wiem czemu podnosi i obniża cenę ale wiem jedno - sprzedający nie ma opcji podglądu kto i co dodał do koszyka, wiec nie zrobił tego z tego powodu.
Ok, dzięki za odpowiedź.
@k-ceglinska777 tu nie ma nic do rzeczy dodanie do koszyka 😞 liczy się cena w momencie zakupu 😞 Zwrot jak najbardziej tyle że będzie obniżona kwota za używanie, więc się nie opłaca, nic z tym nie zrobisz, sprzedawca może zmieniać cenę co kilka dni i nic kupującemu do tego, liczy się kwota w momencie kliknięcia kup teraz 🙂
Aha, dziękuję za konkretną odpowiedź! Następnym razem będę bardziej uważał.
@k-ceglinska777 Nie ma tu żadnego oszustwa 🙂
Sprzedający może dowolnie "żonglować" ceną zarówno w dół i w górę. Dodanie przedmiotu do koszyka niczego nie oznacza oraz co najważniejsze - sprzedający nie mają poglądu kto, co i w jakiej ilości dodał do koszyka!
Ponadto - gdybyś dodał do koszyka towar za 420 zł a sprzedający zmieniłby cenę na 320 zł też byś krzyczał, że zostałeś oszukany? 😄
@k-ceglinska777 Idziesz / jedziesz / do marketu , kupujesz basen za 570zł ... pasuje Ci wracasz zadowolana i napełniasz basen ... jest fajnie . Na drugi dzień przychodzi gazetka z tegoż właśnie marketu i ten właśnie basen jest tańszy od jutra o 150 zł . Teraz pytanie - co robisz w tej sytuacji ??
Ja widzę to trochę inaczej. Basen kosztuje w markecie 420zł. Biorę i idę do kasy a tam naliczają 570. Nie zauważam tego, kupuje również inne rzeczy a łączna kwota jest dosyć spora. Po kilku dniach okazuje się że znajomy kupił ten sam basen w tym samym sklepie za 420zł. Co wtedy robić?
Wiem, że sprzedaż online a stacjonarnie to co innego i nie ma co porównywać, ale odniosłem się tylko do Twojego przykładu.
Dla mnie sprawa jest już zamknięta. Popełniłem błąd i następnym razem będę bardziej uważał.
Pozdrawiam.
@k-ceglinska777 Nie ma tu żadnego oszustwa. Sprzedający ma prawo zmieniać cenę w górę lub w dół co 15 min > jak ma ochotę. Możesz mieć pretensje tylko do siebie, że nie patrzysz tylko klikasz "kup teraz" Dodanie przedmiotu do koszyka nie gwarantuje ceny z tego dnia.
A zalewałeś i używałeś basen za 420 PLN, czy za 570 PLN ?
Cena zmieniła się podczas używania, czy nie kontrolujesz co i za ile kupujesz ?
czytaj @terazauto ,, za 570 ! ,, 🤣😂 . W dobie kryzysu energetycznego oraz suszy to może i lepiej ,mniej kaski zostało na zużycie widy .
Aaaa, to już wszystko rozumiem. Basen kosztował 420zł, ale doszedł piasek, styropian i roboczogodziny i wartość basenu wzrosła do 570 zł. Po prostu sprzedawca przewidział, że wartość basenu wzrośnie i dlatego podwyższył cenę. Dzięki za wyjaśnienie tematu.
Nie zostałeś oszukany przez sprzedawcę ,bo nie byłeś jego klientem jak wrzucałeś coś do koszyka po pewnej cenie ,tylko stałeś się klientem jak kupowałeś ten produkt u niego w określonej w aukcji cenie . Jeśli ci cena nie odpowiada to sam sobie jesteś winien , że nie czytałeś opisu aukcji . Są teraz takie czasy ,że ceny często się zmieniają (co dostawa to inna cena) i sprzedawcy też muszą je zmieniać . Od 18 lipca (od wczoraj) wzrosły prowizje dla allegro co również ma wpływ na wyższe ceny produktów (to też nie wina sprzedawcy ).
Włożenie towaru do koszyka nie gwarantuje ceny, nawet w sklepie ceny potrafią się zmienić przed dojściem do kasy. Sprzedający nie robi tego celowo, ma do tego prawo.