Jaki jest cel dla którego zniszczyliście interfejs kupującego? Skąd taka złośliwość? Teraz widzę komentarze zamiast informacji o produkcie, aby zobaczyć opis produktu muszę wciskać jakieś linki. To jest jakiś koszmar i jeszcze gorsze w obsłudze niż na **piiip**s. Zresztą to wygląda jak żywcem skopiowane stamtąd.
Heh tu już nikt się nie zastanawia jaki jest cel kolejnych "ulepszeń". Odpowiem jak nam odpowiadano gdy burzyliśmy sie w początkach katalogu: "to dla Twojego dobra, na pewno sie przyzwyczaisz". No i przyzwyczaiłam do około 17 nowych stron zakupowych, także nie mylili się...
Ten portal jakoś tak dziwnie działa, że z zasady musi mieć wszystko to co niezbyt ciekawe u konkurencji jak np. katalogi ale szerokim łukiem omija to co dobre jak np. zwroty za anulowane zamówienie w kilka sekund...
Nawet krzyczeć już tu się ludziom nie chce... Postów innych niż "w poszukiwaniu paczki Delivery" coraz mniej...
W licytacjach nie widać czy przedmiot jest licytowany i ile osób licytuje. Najgorsza zmiana jaką widziałem na tym portalu od 2001 roku...
To jest masakra opis produktu po kliknięciu w LINK. Najgorsza zmiana w ALLEGRO od lat.
U mnie wszystko po staremu. Pokażesz jakiegoś screena?
Aby zobaczyć opis produktu czy parametry musisz klikać w dodatkowy link w aukcji , jeszcze by było oka aby się rozwijała informacja w tym samym oknie lecz to wyskakuje jak pop-up
Wszystko zależy od przeglądarki. Na Microsoft Edge stary wygląd na Firefox już niestety nowy.
Używam CHROME
Mam firefoxa i mam cały czas po staremu. Sprawdziłem na innych przeglądarkach (niezalogowany) i wszędzie po staremu.
Oni testy robią losowo, jeden będzie miał inny nie...
@Client:74412621 @kovek @niedzwiedzki @Magazyny_Jakuba @AnnaG-Antyki
Zmiany w widoku oferty to wynik testu, który jest przeprowadzany od wczoraj na wybranej grupie kont.
To dlatego część z Was nie widzi żadnych zmian w prezentowaniu poszczególnych sekcji oferty.
Za opinię tych, którzy są w grupie objętej testem, dziękujemy. Jest ona dla nas cenna.
Szkoda że Ci którzy takie testy przeprowadzają nie mają świadomości że w licytacjach informacja czy przedmiot jest licytowany i ile osób bierz udział w licytacji jest kluczowa. Dla dużej części Kupujących takie dane są potwierdzeniem atrakcyjności przedmiotu a co za tym idzie jego końcowej ceny. Nie wyobrażam sobie żeby te informacje nie były widoczne, byłby to przykry w konsekwencjach ewenement.
To co Allegro odwaliło to uwstecznienie. Interfejs jest nieczytelny! Żeby zobaczyć opis muszę go rozwinąć. Na cho... mi informację od ludzi którzy to kupili. Jedni będą a inni nie będą zadowoleni. Bałagan z wyszukiwaniem najniższej oferty. Ogólnie bajzel na kółkach. Dziś chciałem kupić ładowarkę do akumulatora i widzę ten syf i mi się odechciało. Mam wrażenie, że na ryżowym portalu jest większy porządek.
Ciekawa jest też metoda, testowania na "produkcji" zmian interfejsu. To pokazuje, że wasze środowisko testowe jest do bani. Powinniście zaprosić kupujących z wysokim ratingiem do programu testu choćby za jakieś monety SMART i zapytać się na koniec o ich odczucia a nie, że zwykły user dostaje ten cały bajzel.
Nie ta się tego dziadostwa wyłączyć ? Nic mnie tak dawno nie zirytowało!
Ja również zostałem "wyróżniony" nowym interfejsem i założyłem konto tutaj specjalnie po to żeby wyrazić opinię na ten temat. Ale skoro to jest oficjalny test, to gdzie można zgłaszać swoje opinie? Moja jest jednoznacznie negatywna!
nie wiem co cchecie przetestować ale z pewnością nie interface. Raczej ile osób przesiądzie się na inne platformy. Przecież to co zaproponowaliscie (i to bez żadnej informacji czy mozliwosci powrotu do starego interface-u) to koszmar. Nie wiadomo gdzie opis przedmiotu, aukcji, co jest w ofercie sprzedającego czy w ogóle .... Syf i malaria. poplątanie z pomieszaniem. Po pijaku to ustawialiście...
czytam w 2026r.
Nie widziałam, że już kiedyś była próba wprowadzenia tego syfiastego wyglądu, który teraz dali!
Kurde, nie sprawdziło się raz, ludzie byli niezadowoleni - spróbujmy wcisnąć to ludziom 2 lata później!
Halo Allegro, why you do this!
Poprawilibyście kategorie i filtry, a nie takie coś.
Moja opinia jest negatywna. Opis przedmiotu powinien być zawsze bezwzględnie widoczny i dobrze żeby to było bezpośrednio pod zdjęciami. Parametry też powinny być zawsze widoczne, forma skrócona jest OK ale nie jak teraz zwinięta do podmenu.
Jeśli już mówimy o interfejsie to dlaczego w ustawieniach jest zakładka dostosuj pod siebie a nie mogę wpływać na wygląd strony ?
Bardzo mi zawadza fakt doładowujących się "a może byłbyś zainteresowany?" kiedy chcę przeczytać numer oferty. Połowa z tych przypadków jest w trakcie rozmowy telefonicznej ze sprzedającym, co wiąże się z lekkim ciśnieniem, bo jest robota do zrobienia.
Jeśli chodzi o aplikację allegro to tam z kolei mam problem z nawigowaniem "Wstecz". Przypuszczam, że opcja istnieje ale nie jest intuicyjna.
Czy wiadomo już coś kiedy ten test się skończy i jakie są jego wyniki? Sądząc po zamieszaniu jakie to wywołuje, mam nadzieję że wyniki nie będą satysfakcjonujące.
BEZ SENSU!
- jeśli już ma być klikalna to oferta, to powinna się rozwijać na stronie, a nie w popupie z boku
- popup zasłania resztę oferty i nie na dostępu do reszty informacji!
- w ten sposób nie można wygodnie porównywać ofert! chyba, że to było Waszym celem aby nie czytać opisów tylko kupować od razu?
gratuluję rozwiązań wstecznych UX, które zamiast ułatwiać utrudniają obsługę strony...