Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę kupić zmywarkę, ale cena 350 zł za nowy sprzęt wydaje mi się podejrzana. Jak sprawdzić czy to nie oszust?
@glenmoranghie Nie wiem do czego ten wpis. Nic nie pisałem o żadnym cle ani vacie
Sorry, @az1rael pisał. Źle kliknąłem.
@glenmoranghie wspomniałem tylko co ma w ofercie a nie co jest zgodne ze stanem faktycznym niemniej samo cło to teź parę stów będzie
@az1rael Cło na zmywarki z Chin wynosi 2,7%. W złotówkach od kwoty 350zł wychodzi kwota jednocyfrowa. Gdzie tu parę stów?
@glenmoranghie możliwe nie znam stawek cła na zmywarki możliwe też że są zmywarki i zmywarki np jak z rowerami elektrycznymi że jedne są na liście ue do importu i mają małe cło a drugie spoza listy cło 2 cyfrowe, ale i tak mogą być problemy bo nie spodziewam się zmywarki za tą cenę to raz dwa zawsze się celnicy mogą dowalić o to co przyszło i trzymać to na cle i jak powiedziałem zmusić chińczyka do działania zgodnie z prawem pl a jeszcze go windykować za protecta to allegro szczęścia życzę prześlą to wezwanie do zapłaty na adres w Chinach 😄 zamknie sklep internetowy na drugi dzień za nowy który dla allegro jest nowy i powiązania kont nie będzie ergo se wpuścili syf z azji to im się zrobi syf na portalu
@az1rael Piszesz co popadnie. Pisałeś o VAT, Vatu konsument nie zapłaci bo to cena brutto. Pisałeś o kilkusetzłotowym cle, to też bzdura bo wychodzi kwota jednocyfrowa. Jeżeli nie wiesz, to ne pisz co popadnie bo wprowadzasz czytelników w bład, nie każdemu chce się sprawdzać co kto palnął w internecie.
Oferta zmywarki z Chin za 350zł. jest oczywiście bzdurna, każdego dnia na allegro pojawiają się tysiące takich bzdurnych ofert. Jeżeli ktoś coś takiego kupi, to nigdy tego nie dostanie, a oferta wraz ze sprzedawcą zniknie w ciągu kilku dni bezpowrotnie. I może się cieszyć jeżeli dostanie zwrot kasy z protect.
@glenmoranghie to o vacie to jest informacja z zakładki allegro podana przez allegro czyli wstawia automat czyli allegro samo wprowadza w błąd https://allegro.pl/pomoc/artykul/zakup-towaru-spoza-unii-europejskiej-informacje-dla-kupujacych-9dae... jak nie ma vatu to nie powinni pisać o możliwości zapłaty vatu
@az1rael Zgadza się, allegro wprowadza w błąd. Ten zapis tam wisi niezmieniany od więcej niż czterech lat, bo właśnie wtedy uległy zmianie przepisy unijne i weszło wymaganie by wszystkie oferty spoza UE były w cenach brutto. Przed tą zmianą przepisów faktycznie możliwe było że w Polsce doliczą konsumentowi VAT, ale w praktyce dla niezbyt dużych zakupów nie zdarzało się to niemal nigdy. Allegro ma jeden wielki burdel, zmieniają co trochę różne opcje bez sensu, a to co dawno powinno zostać uporządkowane wciąż leży odłogiem.
Paradoksalnie, zakup towarów z Chin na polskiej platformie allegro jest wysoce ryzykowny.
Natomiast zakup analogicznych towarów z Chin na chińskiej platformie Älíëxpr맧 jest niemal całkowice bezpieczny.
@glenmoranghie właśnie sobie czytam opracowanie z UW https://www.repozytorium.uni.wroc.pl/Content/123502/PDF/05_Ustalenie_prawa_wlasciwego_dla_umow_sprze... odnośnie zakupów z Chin
To jest z 2018 roku, czyli nieaktualne bo sprzed zmiany przepisów unijnych.
@Marekselwat @Ziolko39 @az1rael to są źle wystawione produkty w tej cenie sa to pewnie jakieś części zamienne, witamy w świecie obowiązkowego katalogu i łączenie, ciekawe co dostanie te dwie osoby co kupiło w innych ofertach 🙂
@k_owczarek1 lubi produkty z Chin....
@pinsplash @Ziolko39 @az1rael kolejna zmywarka, fajnie to teraz wygląda jak obowiązkowo połączyli oferty i nie można ich rozłączyć @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Stawiam że w tej cenie jest kosz 😄
@kostas11 Zgłosiłam ofertę do odpięcia z produktem.
@ko_alka ale ja nie zgłaszałem tego do usunięcia, mi to w niczym nie przeszkadza 😄
@ko_alka Jak już to tam trzeba produkt z katalogu wyrzucić i odpiąć 13 ofert 😄 to jest powód dla którego część moich ofert zniknie z allegro po 1 lipca 😞
@k_owczarek1 wie że to wielki bubel ale co ma powiedzieć...... @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ teraz już wiecie co macie powiedzieć działowi od produktyzacji (pamiętajcie ze nie wypada używać wulgaryzmów)? to jest WASZ bubel, przez WAS stworzony.... Ale co mi tam @kostas11 oraz @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ jesli "jesteście zepsuty" to zapraszam do zakupu "spódnicy wys 3cm dla ptaków" https://allegro.pl/oferta/spodnica-wysokosci-3cm-dla-ptakow-golebie-kolcami-10-szt-13500932836#
Nasze Algorytmy sa niezawodne, parafrazując "Seksmisję" , a idąc nadal tym tokiem nasuwającym sie na myśl to jeszcze " Teraz panie to my mamy komputer, można pisac co sie chce" , Bareja, Miś.
@pinsplash Pani @k_owczarek1 należy podziękować. Dzięki niej i jej zespołowi mamy dostępne produkty o jakich nam się nie śniło.
Co powiecie drodzy forumowicze na "muzułmański tuner modlitewny"?
Ważne, że zgodny dywanik jest z DVB-T2, odbierze telewizję Trwam. 😎
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ kategoria sprzęt satelitarny - tunery jest cała zafajdana obok dywaników modlitewnych z Chin, tunerami naziemnymi, które mają swoją własną kategorię. Zgłaszaliśmy to dwa razy do Allegro, kompletnie bez żadnej reakcji. Twierdzenie więc tutaj, na stronach pomocy Allegro, czy w zgłoszeniach przez doradców, że sprzedawca ma brać odpowiedzialność za ten bubel zwany katalogiem produktów Allegro, wzbudza tylko nasz uśmiech politowania. Przez niereagowanie przez Was na taką patologię, sąd w razie sprawy o uznanie odpowiedzialności sprzedawcy lub portalu Allegro, będzie miał niezły ubaw.
Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT