Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostałem oszukany i okradziony przed użytkownika[edycja]. Ta Pani już tutaj nie sprzedaje. Sprawa jest z przed 2 tygodni. Mam dane firmowe tej Pani, która wystawiła mi fakturę pro-forma. Chodziło mi o wysyłkę za granicę z zerowym vatem. Co mogę zrobić aby odzyskać skradzione mi pieniądze. Płatność była przed Revoluta, ponieważ allegro nie przyjmowało mojego europejskiego numeru VATU. Jak najszybciej odzyskać skradzione pieniądze? Dziękuję za podpowiedzi. Dodam tylko, że nie mieszkam w Polsce to był mój pierwszy zakup poprzez Allegro. Zawsze kożystałem z **piiip**, **piiip** czy **piiip**s i nigdy nie miałem podobnego przypadku.
@peterlebek kupiłeś przez koszyk czy przez maila i przelałeś kasę na podstawie proformy ?
Kupiłem przez maila na podstawie proformy ale kontakt był przez Allegro. Otrzymałem wiadomość od Allegro, że skoro płatność poszła nie przez Allegro oni nic nie mogą zrobić i poradzili aby do Urzędu Skarbowego i na Policję podać. Najwyraźniej ten post podziałał bo nagle pieniądze się znalazły i sprzedawca sobie o mnie przypomniał. Pozostaje mi tylko przestrzec przed zakupem pomijając płatności bezpośrednio przez Allegro. Pozdrawiam wszystkich.
"Człowiek uczy się na błędach" Brawo ty 👏
@peterlebek Nie ma znaczenia, czy płatność poszła przez Allegro, czy poza Allegro, bezpośrednio na konto sprzedawcy. Znaczenie ma to, czy zakup był dokonany na stronie Allegro przez Kup teraz lub przez wygraną licytację. W tym przypadku pewnie Allegro skontaktowało się ze sprzedawcą pod wpływem wpisu na forum i nagle sprzedający poczuł zagrożenie, dlatego sobie przypomniał o wpłacie.