Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Pierwszy raz zostałem o szukany na allegro po 15 latach bezproblemowych zakupów, cała historia wygląda tak:
Znalazłem przedmiot na marketplace na FB , zadzwoniłem do gościa , czy możliwe jest wystawienie przedmiotu na allegro , ponieważ na marketplace nie będę miał żadnego potwierdzenia kupna ani wpłaty itp .. koleś się zgodził , wystawił przedmiot na allegro , kupiłem (25.04) , zapłaciłem blikiem , od tamtej pory kontakt się urwał (telefon jest aktywny , ale nie odbiera , nie odpisuje na wiadomości itp) na allegro napisane , że ma czas wysyłki do soboty (29.04) , ale już wiem , że zostałem oszukany , ponieważ na marketplace pojawiło się te samo ogłoszenie ( ten sam opis , zdjęcia itp) tylko z innym imieniem i nazwiskiem i lokalizacją sprzedającego, wyczytałem , że mogę zgłosić do allegro protect dopiero po 2 tygodniach od zakupu, czy jest szansa , że odzyskam pieniądze? Na policję nie ma sensu iść moim zdaniem niska szkodliwość czynu czy jakoś tak (350zł) co mi radzicie w tej sytuacji ? Pozdrawiam.
@Gacek732_ w zakładce "moje zakupy" masz możliwość założenia dyskusji, w której sprzedawca ma obowiązek się wypowiedzieć. W przeciwnym razie możesz poprosić o pomoc w dyskusji doradcę.
Tak wiem, dziękuje za odpowiedź , ale muszę poczekać do jutra ponieważ czas na wysyłkę dla sprzedającego jeszcze nie minął , dziękuje bardzo za pomoc.
Dyskusję możesz już rozpocząć ale dobrze jak minie czas na wysłanie.
1 godzina od zakupu – po tym czasie kupujący może rozpocząć Dyskusję.
@Gacek732_
Otwórz dyskusję. Sprzedający ma 24 godziny na udzielenie odpowiedzi. Jeśli będą problemy to allegro Ci pomoże.
Tak, ale jak doczytałeś to zacznij od otwarcia dyskusji, tam sprzedajacy ma 24godz na odpowiedź i możesz poprosić Allegro o pomoc, zakup na zwykłym Allegro:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa na Allegro Lokalne:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Nie wiem czy zadziałało allegro po moim wpisie , czy oszust się wystraszył konsekwencji, aczkolwiek środki do mnie dzisiaj wróciły, bardzo dziękuje za pomoc wszystkim!